bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

Kardelen Çiçeği Hikayesi, Bakımı ve Özellikleri


Filtrele ve Sırala

Asırlardır efsanelere konu olan kardelen çiçeği bakımı ve özellikleri çiçek severler tarafından oldukça merak edilmektedir. Soğuğa dayanıklılığı ile bilinen kardelen çiçeğini kış aylarının gelmesiyle birlikte ilgi artmıştır. Kimi zaman aşk hikayelerine, kimi zaman kahramanlık hikayelerine, kimi zaman da dostluk öykülerine konu olmuş anlamı oldukça fazla olan kardelen çiçeğini sevdiklerinize hediye ederek mutlu edebilirsiniz. Kardelen çiçeği ve çok daha fazlası için heryerbitki.com adresimizi ziyaret edebilir ve dilediğiniz çiçeği tercih edebilirsiniz. 

Bizler de bugün ki yazımızda birçok hikâyeye konu olan ve dayanıklı yapısıyla dikkatleri üzerine çeken kardelen çiçeği hikayesi, bakımı ve özellikleri neler tüm detaylarıyla sizler için ele aldık. Yazımızın içeriği:

  • Kardelen çiçeği hikayesi nedir?
  • Kardelen çiçeği anlamı nedir?
  • Kardelen çiçeği özellikleri nelerdir?
  • Kardelen çiçeği bakımı nasıl olmalı?

doğada kardelen çiçeği resmi

Kardelen Çiçeğinin Hikayesi Nedir?

İngiltereye özgü bir kır çiçeği olduğuna inanılan kardelen çiçeği Avrupa’ya özgü bir çiçektir. Romalılar tarafından İngiltere’ye getirildiği iddia edilmektedir. Amaryllidaceae familyasında yer alan 20 bitki türünün küçük bir cinsidir. Kış aylarının sonlarında oraya çıkmasıyla karın süt veren çiçeği olarak bilinmektedir.

Kardelen Çiçeğinin Anlamı Nedir?

Baharın gelişini müjdeleyen çiçek olarak bilinen kardelen çiçeği yeni başlangıçların ve umudun sembolü olarak görülmektedir.

Kardelen Çiçeği Özellikleri

  • Kardelen çiçeği bakımı ve özellikleri dediğimizde aklımıza şüphesiz ki soğuğa dayanıklı olması gelmektedir. Kış aylarında karı hissetmesiyle birlikte çiçek açan kardelen çiçeğinin adını da karı delip çiçeklenmesi nedeniyle aldığı bilinmektedir. 
  • Ocak ayında çiçeklenmeye başlayan kardelen çiçeği mart ayının sonuna kadar çiçeklenmeye devam edecektir. Kış aylarında kendini gösteren bir çiçek olduğu için de çok fazla suya ihtiyaç duymamaktadır.
  • -20 derece soğuktan bile etkilenmeyen kardelen çiçeği nemli ve soğuk topraklarda büyüyebilme özelliğine sahiptir.
  • Kardelen çiçeği Nergisgil familyasına ait bir tür çiçektir.
  • Ne kadar soğuk havalarda çiçeklenme gösterse de -20 derece soğukluğa dayanıklılık gösterse de çok narin bir yapısı da bulunan bir çiçektir kardelen. Bu sebepten dolayı kardelen çiçeğine çok fazla dokunmamak ve hassas olmak gerekmektedir. Teması sevmediği için gerekmediği sürece dokunulmaması gerekir. 
  • Toprak seçiminde biraz özen isteyen kardelen çiçeği minerali bol olan toprakları tercih etmektedir. Kardelen çiçeğinin toprağı nemli ve humuslu olduğu takdirde ortalama 3 ay boyunca çiçeklerini sergilemeye devam edecektir. 
  • Yılın açan ilk çiçeği olarak bilinen kardelen çiçeği baharın simgelerinden biri olup kış mevsimini de uğurlayan çiçekler arasında yerini almaktadır.
  • Kardelen çiçeğinin ortalama 20 türü bulunmaktadır.
  • Bakımı yapılıp uygun koşullar sağlandığı takdirde kardelen çiçeğinin ortalama 25 – 30 cm uzunluğuna ulaşabilmesi mümkündür. 

Kardelen Çiçeği Bakımı Nasıl Olmalı?

  • Çiçeğiniz her ne olursa olsun yeterli ve düzenli bakımı gerçekleşmediği takdirde çiçeklerini dökerek solacaktır. Bu yüzden evinizde yer alan veya sevdiklerinizden gelen çiçekleri uzun süre sizlere eşlik etmesini istiyorsanız bakımını eksiksiz yapmanız gerekecektir. Kardelen çiçeği bakımı ise oldukça kolaydır. 
  • Kardelen çiçeği su sevmediği için sulamaya pek ihtiyaç duymamaktadır. Özellikle kış aylarında çok sulama yapılmaması gerekir. Fakat yaz aylarının gelmesiyle beraber bitkinizin kurumaması için sulama gerçekleştirilmesi gerekir. 
  • Kardelen çiçeği bakımı ve özellikleri içerisinde en önemli bakım aşaması şüphesiz ki bulunduğu konumdur. Kış çiçeği olan kardelen çiçeği güneşi pek sevmemektedir. Bu yüzden direkt güneş ışığı alan yerlerde konumlandırmanız doğru olmayacaktır. Direkt güneş ışığı almayan, dolaylı bir şekilde ışık alan yerlerde konumlandırmanız çiçeğinizin gelişimi için oldukça önemlidir. 
  • Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber kardelen çiçeğinin saksını değiştirilmesi ve bu esnada toprağına vitamin vermek çiçeğinizi hem koruyacak hem de çok daha canlı olmasını sağlayacaktır.