bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

KAPI SÜSLERİNİN FARKLI KULLANIM ALANLARI


Filtrele ve Sırala

Birçok yerde çeşitli şekilde kullanılan çiçeklerle süslü kapı süsleri bulundukları ortama farklı bir hava katıp kendini gösteren süslerdir. Evinizde değişikliğe gitmek istiyorsanız kapı süslerini farklı alanlarda kullanarak bunu başarabilirsiniz. Tabi bu değişikliği sadece ön kapınıza koyarak yapmıyorsunuz. Kapı süslerini kullanmanın birden çok kullanım alanları mevcuttur. Hem dış hem iç dekorasyonunuzu değiştirmek istiyorsanız ve kapı süslerinin kullanım alanlarını merak ediyorsanız bir an önce yazımıza geçelim. Kapı süslerinin açık alanlarda kullanımı, masa üstlerinde kullanımı, kapılar ve çitlerde kullanımı, mekân girişlerinde kullanımı, aynada kullanımı ve duvarda kullanımı gibi alanlarını inceledik ve detaylarıyla sizler için derledik.

kırmızı toplarla süslü kapı süsü

Kapı Süslerinin Açık Alanlarda Kullanımı

Sabah kahvaltılarınızı yapabileceğiniz, akşam çaylarını içebileceğiniz bir bahçeniz var ise unutulmaz anlara şahitlik edebileceğiniz bir alanınız var demektir. Tabi bu tarz açık alanlar en az evimiz kadar önemlidir. Evimizi nasıl dekore etmek istiyorsak bahçemizin de bu konuda eksik kalmasını istemeyiz. Bahçe mobilyaları, sandalyesi, yemek masası ve tabi ki güzel bir kapı süsü. Doğanın güzelliğine ayak uydurmak için bahçe kapısına bir çelenk takmaya ne dersiniz? Kapı çeleklerinin bulunduğu odada ona eşlik edecek iç mekan bitkilerinin bulunmasına dikkat edin ki bulunduğu ortama uygunluk göstersin. Siz de fark edeceksiniz ki birkaç dokunuşla ambiyans değişecek ve olduğundan çok daha güzel bir alan oluşacaktır. Unutmayın her şey küçük detaylarda saklıdır.

Kapı süslerinin Kapılar ve Çitlerde Kullanımı

Kapılar ve çitler evimizin güvenlik amacıyla kullandığımız dışarıdan bağlantımızı kesmeye yarayan yerleridir. Peki sizce de bu durum çok renksiz değil mi? Biraz renk ve yorum katmak hiç de fena olmayacaktır. Kapılar evlerimize açılan ve dışarıdan görünen ilk şey olduğu için bir nevi evin aynası olarak gözükür. Aynı şekilde bahçelerimizin koruması olan çitler de. Bir çelenk ekleyerek naif bir dokunuş yapmak isterseniz ilk tercih edeceğiniz alan şüphesiz kapılarınız olacaktır. Tabi kapılarınıza veya çitlerinize çelenk asmadan önce dikkat etmeniz gereken birkaç önemli unsur bulunmaktadır. Öncelikle yaşadığınız yerin hava koşullarını baz alarak tercih yapmalısınız. Ya çelenginizi koruyabilecek bir alan oluşturun ya da şiddetli hava koşullarında bir süreliğine çelenginizi rafa kaldırabilirsiniz. Kapınızın rengi veya bahçenizde bulunan çelengin yapısına göre uyumlu çelenkler tercih edebilirsiniz.

 

Kapı Süslerinin Mekân Girişlerinde Kullanımı

Yaşam alanınıza biraz neşe ve ince bir zarafet getirmenin en güzel yolu çiçeklerle dolu bir çelenk kullanmaktan geçebilir. Birkaç ufak dokunuşla bambaşka bir ambiyans yaratabilirsiniz. Bulunduğunuz herhangi bir mekânın girişine çelenk asmanız ortama ayrı bir sıcaklık katacaktır. Bu mekân bir kafe de olabilir. Ve bilirsiniz ki bu tarz mekanların dekorasyonu tercih edilme sebeplerinden biridir. Veya evinizin girişi de olabilir. Misafirlerinizi evinize girerken büyülemeyi kim istemez ki? Zevkiniz ve ortamın sıcaklığı ile eminim herkesi etkileyecektir. Bunun yanı sıra mekan girişleriniz eğer az ışık alıyorsa, az ışık alan ortamlara uygun bitkiler ile mekan girişlerinize canlılık katabilirsiniz. Kullanacağınız bitkiler misafirlerinizi hem karşılarken hem veda ederken şüphesiz güzel izlenimler bırakacaktır.  Bunun yanı sıra yemek masası üzerinde konumlandırabileceğiniz kapı süsleri yenen yemeğe anlam katacaktır.

 

Kapı Süslerinin Aynada Kullanımı

Şüphesiz en dikkat çeken kullanım alanlarından biridir aynada kullanımı. Bir mekânda veya evinizde kullanılan aynayı asarken çelenk kullanırsanız etkisinin çok daha fazla olduğunu göreceksiniz. Özellikle de dış mekanlarda kullanımı ve bu aynalarda fotoğraf çekimi çelengi de kapsayacağı içi yaptığınız ince süslemenin çoğu kişi tarafından beğenildiğini bizzat göreceksiniz. Aynayı çelenkten asmak yerine direkt çelengin içine de yerleştirebiliriz. Evimizde giriş kısımlarına oldukça farklı bir hava katacaktır aynalı çelenk. Çelenkleri aynada kullanırken konumlandıracağınız ortamın renk uyumuna dikkat ederek doğru tercihler yapmanız önerilir.

 

Kapı Süslerinin Duvarda Kullanımı

Herkes tarafından iyi bilinir ki bitkilerin yatıştırıcı, sakinleştirici ve buna benzer birçok olumlu etkileri bulunmaktadır. Hatta bazıları bulundukları ortamın hava kalitesini bile iyileştirmektedir. Bu yüzden çelenkleri evimizin veya bulunduğumuz mekânın duvarlarında da kullanabiliriz. Özellikle de sakinleşmeye en çok ihtiyacımız olan mekanlarda çalışma ve yatak odalarında kullanmamızın etkilerini oldukça fazla göreceksinizdir. Bunun yanı sıra büyük bitkiler koleksiyonumuzda yer alan starliçe, deve tabanı gibi geniş yapraklı gösterişli bitkilerde yaşam alanlarınıza sakinlik katacaktır. Tabi duvarlarımız genelde dolu ve kalabalık bölgeler olduğu için doğru konumlandırmak oldukça önemli olacaktır. Bulunduğu yer gözü tırmalamaması ve fazla kalabalık yapmaması gerekir. Dekore edeceğiz diye kötü bir görüntü elde etmek istemeyiz değil mi? Zaten çelenk kullanımımızdaki en önemli sebep doğanın güzelliklerinden faydalanarak ortama sıcaklık katmak olacaktır.