bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

Japon Gülü Çiçeği Bakımı ve Özellikleri


Filtrele ve Sırala

Balkonlarımızın, bahçelerimizin göz bebeği olan Japon gülü bir diğer adıyla Çin gülü olarak da bilinmektedir. Malezya’nın milli çiçeği olan ve anavatanı Güneydoğu Asya’ya dayanan Japon gülünün ortalama 82 çeşidi olduğu bilinmektedir. Çiçek severler tarafından oldukça merak edilen Japon gülü bakımı ve özellikleri oldukça araştırılmaktadır. Uzun saplı, göz alıcı güzelliği, kırmızı, pembe ve beyaz olmak üzere birçok farklı renkleriyle tercih edilen süs çiçekleri arasında yerini almaktadır. Japon gülü saksıda tercih edildiğinde boyu kısa kalsa da bahçede yetiştirildiğinde boyu 3 metreye kadar boy atabilmektedir. Yaprakları ise parlak ve yumurta şeklinde kendini göstermektedir.

Özelliklerini saymakla bitiremediğimiz Japon gülünün birçok detayı bulunmaktadır. Japon gülü bakımını üstlenmek için Japon gülü bakımı ve özellikleri yazımızı okuyarak detaylı bilgileri elde edebilir ve bakımını en doğru şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Japon gülü ve çok daha fazlası için de heryerbitki.com sitemizi ziyaret edebilir ve istediğiniz çiçeği sevdikleriniz için sipariş verebilirsiniz. 

kırmızı japon gülü çiçeği

Japon Gülü Özellikleri

  • Japon gülü bakımı ve özellikleri noktasında birçok detay bulunmaktadır. Bu çiçeğin de şüphesiz ki en net özelliklerinden birisi güzel çiçekleridir. 
  • Çiçeklerinin yanı sıra dikkatleri üzerine çeken uzunluğudur. Fakat bu uzunluk saksıda veya bahçede yetişmesine göre değişiklik göstermektedir. Bahçede yetiştirilen bir Japon gülü ortalama 3 metreye kadar uzunluk gösterebilir. 
  • Japon gülü çalı formunda bir bitkidir. Dallanarak gelişimini göstermektedir. 
  • Japon gülünün yaprakları sert ve ovalimsi şeklindedir. Bol koyu yeşil yapraklarıyla beraber gövdesi yıl aldıkça griye çalan bir renge dönüşmektedir. 
  • Çiçeklerinin renkleri arasında kırmızı, pembe, mor, turuncu ve beyaz olmakla beraber daha birçok renk skalasına sahiptir. 

Japon Gülü Bakımı

Her çiçekte olduğu gibi Japon çiçeğinde de bakım oldukça önemlidir. Bir çiçekten verimli sonuçlar alabilmek ve uzun süre beraber olabilmek için bakımını düzenli bir şekilde yapmak gerekmektedir. Kışın japon gülü bakımı ve saksıda japon gülü bakımı konusu oldukça merak edilmektedir. Bu yüzden Japon gülü bakımı ve özellikleri en iyi şekilde uygulanmalı ve bakımı gerçekleştirilmelidir. Peki Japon gülü bakımı nasıl olmalıdır?

  • Konum: Güneş alan ve aydınlık yerleri seven Japon gülünün konumu oldukça önemlidir. Ne kadar güneş sevse de tüm saksı çiçekleri için geçerli olduğu gini doğrudan güneş doğru olmayacaktır. Yarı gölgeli ve aydınlık yerler Japon gülünün istediği ışık miktarını verecektir.
  • Nem: Kış aylarının gelmesiyle birlikte koruma altına alınması gereken Japon gülünün 7 derecenin altındaki soğukluğa karşı dikkat edilmesi gerekmektedir. Ilıman iklimleri seven Japon gülünün sağlıklı gelişim gösterebilmesi için 13 – 18 derece arasında bir sıcaklık yeterli olacaktır. 
  • Sulama: Sulama konusunda da özen isteyen Japon gülü özellikle gelişim zamanında sıklıkla sulanması gerekmektedir. Toprağının uzun süre kuru bırakılması çiçeğinizin solmasına neden olacaktır. Soğuk aylarda oda sıcaklığında duran bitkiniz için soğuk su tercih edebilirsiniz. Yaz sıcaklarında ise bitkinizi serinletmek ve yapraklarına canlılık kazandırmak adına su püskürtme işlemi yapabilirsiniz. 
  • Toprak Değişimi: Japon gülünün toprak değişimi ilk bahar aylarında yapılmalı ve bu değişim sırasında daha sağlıklı gelişim ve çiçeklenme için besin takviyesi ve humus takviyesi yapılmalıdır. 
  • Budama: Budama işlemi için de kış aylarının sonu doğru bir zaman olacaktır. Çiçeğinizin yaz boyunca gösterdiği gelişimi şekillendirmek ve sağlıksız dal ve yapraklarından kurtulmak için çok az da olsa budama yapılmalıdır. 

Japon Gülü Nasıl Çoğaltılır?

Japon gülü çeliklendirme yöntemi ile çoğaltılır. Ana bitkinin kök yada yapraklarından alınan bir bölüm suda yada toprakta 1 ay boyunca köklendirilir. Ardından köklenmiş bölümleri büyütülcek saksıya geçirilerek bitkinin sağlıklı gelişimi için gerekli bakımlar yapılır.

Japon Gülü Suda Köklendirme

Japon gülü suda köklendirme oldukça basit bir işlemdir. Japon gülünün olgunlaşmış bir dalından alınan sürgün suda kök verene kadar bekletilir. Suda kök veren japon gülü bir süre sonra büyüme kabına alınır.

Japon Gülü Çeşitleri Nelerdir?

Japon gülünün Dünyada 82 türü bulunmaktadır. Japon gülünün ana vatanı Güneydoğu Asyadır. Malezyanın milli çiçeği olarak bilinmektedir. Bitki kökeni olarak ebegümeciler familyasından gelmektedir.