bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

HOYA KERRİİ (KALP SUKULENT) BAKIMI NASIL OLMALI?


Filtrele ve Sırala

Hoya kerri, kalp sukulent bakımı en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Hoya kerri, Kalp şeklindeki yapraklarıyla sevgiliye alınabilecek en anlamlı hediyelerden biridir. Kalp sukulent hediye etmek, hediye verilen kişiye “ Kalbim sana ait.” mesajı vermektedir. Aynı zamanda bu sukulent “Lucky heart” yani şanslı kalp adıyla da bilinmektedir.

3 renk saksıda kalp sukulent

Hoya Kerri (Kalp Sukulent) bitkisinin temel ihtiyaçları şöyledir:

Hoya kerri, kalp sukulentin sulaması, ışık ihtiyacı ve büyüme hızını bilirseniz bakımı konusunda ihtiyacınız olan tüm bilgilere sahip olacaksınız. Haydi şimdi bakım önerilerine göz atalım.

Kalp Sukulent Sulaması Nasıl Olmalı?

Bir sukulent türü olduğu için, susuzluğa dayanıklıdır. Toprağının iyice kuruduğundan emin olduğunuzda sulama yapınız. 2-3 Haftada bir sulamanız yeterli olacaktır. Kışın daha az su vermelisiniz. Fazla suyun saksının altındaki delikten aktığına emin olun, fazla su bitkinin köklerinin çürümesine sebep olabilir. 

Kalp Sukulent Işık İhtiyacı Nasıl Olmalı?

Oldukça kolay adapte olan bir yapısı vardır. Her koşulda yaşayabilir.  Aydınlık bir ortamda iyi gelişim gösterecektir. Daha az ışık alan alanlara da adapte olabilir. Hiç güneş almayan (banyo gibi) odalara koyulmamalıdır. 

Kalp Sukulent Büyüme Hızı Nedir?

İlk yıllarda yavaş büyüyen bir bitkidir. Köklendirilmiş tek kalp şeklindeki yaprak, iyi bakıldığında birkaç yıl içinde sürgün vererek kalp şeklinde birçok yaprağa sahip bir sarmaşığa dönüşebilir.

BİTKİNİZ SİZE NE SÖYLEMEK İSTİYOR?

  •  Eğer yapraklarda kahverengileşme ve yumuşama varsa bu durum, bitkinize çok fazla su verdiğinizi göstermektedir.
  • Yapraklarda damarlar belirginleştiyse ya da kırışıklıklar meydana geldiyse bu bitkinizin suya ihtiyacı olduğunu gösterir.

Bitkimize Hoya Kerri linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Tüm hoya, mum çiçeği türlerine ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz. Mum Çiçeği