bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

HOME OFİSLER İÇİN BİTKİ ÖNERİLERİ


Filtrele ve Sırala

Uzun bir süre evlere kapandıktan sonra işimiz de evimiz oldu. Artık çoğu şirket evden çalışma mevzusuna geçiş yaptı ve yapmaya devam ediyor. Evden çalışmak çok güzel fakat zorlukları da yok değil. Çalışma alanı ayarlamak, odaklanabilmek bazen zor olabiliyor. Bu sebeple evimizin bir odasını veya belirli bir bölümünü çalışma alanı yapmaktan başka çare de kalmıyor. Evde yaptığımız ofis ortamına bitki eklemek gerektiğini ise unutmamalıyız! Neden mi? Bitkilerin ofis hayatına birçok katkısı mevcut. Şaşırdığınızı görüyor gibiyiz. Bu yazıyı okuduktan sonra çalışma masaları yeşil yapraklı ve hoş kokulu bitkilerle dolacak. Hadi okumaya geçelim!

  1. Bitkiler Odaklanmayı Arttırır

Birçok bitki salgıları ve yeşil görüntüsü sayesinde odaklanmayı arttırır. Bu sebeple çalışma ortamımızın masasına ya da yakınlarına bitkiler yerleştirmek daha verimli çalışmanızı sağlayacaktır. Özellikle evde dikkat dağıtıcı etkenler sayesinde odaklanmakta zorlananların tercih etmesini öneririz.

İlk Önerimiz; Areka Palmiyesi! Bu bitki havayı temizler ve çalışma sırasındaki baş ağrılarını azaltır. Ayrıca odaklanmaya büyük etkileri bulunmaktadır. Farklı boyutlarda hem odaya hemde masa üstüne uyum sağlayacak seçenekler arasından sana ve odana en uygun olanını seç!

  1. Bitkiler Hava Temizleyicidir

Birçok bitki bulunduğunuz ortamdaki havayı temizleyerek rahat nefes almanızı sağlar. Bu bitkileri çalışma alanınıza konumlandırarak saatler geçirdiğimiz işimiz sırasında nefes alışverişimizi kontrol altına alabiliriz. Ayrıca dekorasyonu güzel olan bir çalışma ortamında home ofis çalışanların daha mutlu olacağını düşünüyoruz. Unutmayalım ki dekorasyonun en tamamlayıcı parçası bitkilerdir!

İkinci önerimiz hem hava temizleyici özelliğiyle hemde güçlü duruşuyla nam salmış Yuka Ağacı!

  1. Bitkiler Motivasyon Artırıcıdır

Bitkilerin bulunduğu ortamlarda motivasyonumuz da artacaktır. Özellikle bitki bakımıyla uğraşmayı sevmeyenler fakat görüntüsünden hoşlananlar için geliyor bu önerimiz! Sukulentler. Sukulentler siz sadece fazla sularsanız ölebilir. O kadar bakımı kolay bir bitkidir. Ayrıca sukulentler son dönemlerde oldukça moda. Kafamızı çevirdiğimiz her yerde sukulent görebiliriz. Tabii ki işi iyi bileninden almak en doğrusu. Uzun lafın kısası masasında sukulent olmayan bir çalışan düşünemiyoruz. Mutlaka vardır ama biz yine de hatırlatalım istedik! Sukulent son zamanlarda oldukça moda, bu bir. Bakımı çok kolay, bu iki. Harika bir çalışan hediyesidir, bu üç. Bu sebeple mutlaka almışsınızdır ya da size alınmıştır. Masanızda minik tatlı bitkileri görmek motivasyon sağlar. Yoksa mutlaka edinin. Sizin için favori sukulentimizin linkini bırakıyoruz.

  1. Bitkiler Kokusuyla Sizi Rahatlatır

Çalışırken bitkinizin hoş kokusunun burnunuza gelmesi… diyecek başka laf yok! Hoş kokulu bitki denildiğinde akla ne gelir? Madagaskarlı hoş kokulu bitkimiz; Yasemin çiçeği! Tüm yıl boyunca 9 aya kadar çiçekli kalabilen bitkiler home ofis çalışanların hoş kokulu bitki ihtiyacı için biçilmiş kaftan. Hoş kokulu bitkiler iş sırasında odaklanmayı arttırır, ortamı ferahlatır hatta yaptığınız işi sevdirir bile! Bu sebeple çalışma sırasında ortamın havasını kirleterek mum yakmak ya da kimyasal içerikli kokular kullanmak yerine bitkilere şans verebilirsiniz. Yasemin çiçeği yanı sıra hoş kokusuyla en çok tercih edilen home ofis çiçeklerimiz arasında dendrobium orkidemiz de yer alıyor.

Daha farklı saksı bitkileri de çalışma ortamında kullanılabilir. Deve tabanından dua çiçeğine, orkideden paşa kılıcına birçok saksı bitkisini incelemek için saksı çiçekleri koleksiyonumuza göz atabilirsiniz.

Biz favorilerimizi ve home ofis çalışma ortamına en uygun olan bitkileri sizin için listeledik. Fakat bitkilerin dünyası bunlarla sınırlı değil. Ofis ortamınızı renklendirebileceğiniz daha birçok bitki mevcut. Tüm ürünlerimizi incelemek için bitki kategorimize göz atabilir, seçtiğin bitkiyi istediğin renk saksı ile kombinleyip hemen sipariş oluşturabilirsin.

Bitkilerle birlikte odaklanarak çalışmanızı, motivasyon sağlamanızı ve iyi işler başarmanızı dileriz.