bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

GUZMANYA ÇİÇEĞİ BAKIMI NASIL OLMALI?


Filtrele ve Sırala

Guzmanya çiçeği doğru bakım koşulları altında 1 sene boyunca çiçekli kalabilen nadir türlerdendir. Saksı çiçeklerinin en popülerleri arasında yer alan Guzmanya çiçeği her dönem çiçekli kalan yapısıyla oldukça sevilmektedir. Dünya üzerinde 120 farklı çeşidi olsa da hepsinin bakım gereksinimleri aynı. Kökeni Güney Amerika olan bu güzel çiçeğin bakımı nasıl olmalı beraber göz atalım.

 

siyah saksıda guzmanya çiçeği

 

Guzmanya Çiçeğinin Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Direkt Guzmanya çiçeğinin doğru bakım koşullarını bilmeniz durumunda yılın 12 ayı çiçekli kalabilmektedir. Işık ihtiyacı, sulama, nem gereksinimlerini öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.

Guzmanya çiçeği ışık ihtiyacı?

Guzmanya çiçeği direkt gün ışığından uzak tutulmalıdır. Direkt gün ışığı eşsiz güzellikteki çiçeğinin renginin solmasına yol açacaktır. Az ışıklı ortamlara dayanabilen yapısıyla ev ve ofislerin neredeyse tüm köşelerinde yaşamaya uyum gösterir.

 

Guzmanya çiçeği sulaması nasıl yapılmalıdır?

Guzmanya çiçeği sulama suyuna karşı çok hassastır. Mutlaka içme suyu kullanarak sulamalısınız.

 

Guzmanya çiçeği için gerekli oda sıcaklığı?

Tropikal bir bitki olduğu için yüksek nemli ve sıcak ortamlardan hoşlanır. Günlük olarak yapraklarını nemlendirmeniz guzmanya çiçeğinin gelişimi için önemlidir.

 

Ekstra bilgiler:

Yaz ve ilkbahar aylarında 2 haftada 1 defa bitki besini kullanmanız sağlıklı gelişimini destekleyecektir. Renkli ve canlı çiçekleriyle ev ve ofislere canlılık katan bu uzun ömürlü çiçek son dönemlerin en çok tercih edilen çiçekleri arasında yer alıyor. Bromeliad ailesinin bir üyesi olan guzmanyalar, ananas ve hava çiçeği türleriyle aynı kökenden gelmektedir. Bromeliad ailesinin üyeleri, ağaçta, toprakta ve diğer bitki türleri üzerinde yetişebilmektedir. Bromeliad ailesinin üyelerine saksı çiçekleri koleksiyonundan ulaşabilirsiniz.

 

Guzmanya çiçeğinin yapraklarının güçsüzleşmesi az sulandığına işaret eder.

 

Evcil hayvan dostu bitkiler koleksiyonunda yer alan guzmanya çiçeği, evlerinde kedi ve köpek olan bitki severlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.

 

Guzmanya çiçeğinin budanmaya ihtiyacı yoktur. Sadece güçsüzleşen ve formunu kaybeden yapraklarını temiz bir makas yardımı ile kesmeniz onu mutlu edecektir. Güçsüz ve kötüleşen yapraklarını kesmek bitkinin enerjisini yeni açacak ve var olan yapraklarına aktarmasını sağladığı için gelişimini hızlandıracaktır.

 

 

Guzmanya çiçeği kurudu ne yapmalıyım?

 

Guzmanya çiçeğinin solmasına neden olacak durumları şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Direkt güneş ışığına maruz kalması.
  2. Çok fazla soğuk havaya maruz kalması.
  3. Yeteri kadar toprağının olmaması.
  4. Köklerini çürütecek kadar fazla sulanması.

Bu saydığımız 4 duruma karşı önlem almanız durumunda guzmanya çiçeğiniz uzun yıllar sizinle kalacaktır.

 

Guzmanya Nasıl Çoğaltılır?

almanız Guzmanya çiçeği yılın 8-12 ayı çiçekli kaldıktan sonra zamanla ortadaki kırmızı çiçeğini çürütür. Bu çürüme aslında bir son değil yeni bir başlangıçtır. Guzmanya çiçeği ortadaki çiçeğini soldururken saksı diplerinden yavru vermeye çoktan başlamıştır. Yeni yavrularını köklerinden dikkatlice ayırarak yeni bir saksıya ekerek guzmanya bitkisini çoğaltabilirsiniz.

Guzmanya çiçeği anlamı nedir?

Guzmania çiçeği Brezilya'da vahşi doğanın simgesi olarak görülür. Yapraklarında su biriktirerek hayatta kaldığı için gökten gelen nimetleri iyi kullanma anlamı taşır.

 

Guzmanya çiçeğinizi 5 farklı saksı seçeneği veya çiçek sepetiyle birlike sipariş verebilir, kendinizi ve sevdiklerinizi bu uzun süre çiçekli kalan bitki ile mutlu edebilirsiniz.