bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

GALA ÇİÇEĞİ BAKIMI, ANLAMI VE ÖZELLİKLERİ


Filtrele ve Sırala

Gala çiçeği bakımı ve özellikleri bu çiçeği bakmak isteyenler tarafından oldukça merak edilen bir konudur. Kimi aylarda gelin çiçeği olarak da bilinen gala çiçeği oldukça sevilmektedir. Gala çiçeğinin anlamı, saflık ve temizliği simgeleyen bu çiçeği sevginizin simgesi olarak sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Özellikle de doğum günü çiçeği olarak da sıklıkla tercih edilmektedir. Ayrıca gala çiçeğini gelinler buket çiçeği olarak da tercih etmektedir. Birçok tasarım çiçeklerinde yer alan gala çiçeğine sitemizden sipariş verebilirsiniz. Bu kadar tercih edilen ve sevilen gala çiçeği bakımı, anlamı ve özellikleri ne gelin hep beraber inceleyelim.

Gala Çiçeği Bakımında Nasıl Yapılmalı? (7 Önemli Nokta)

Gala çiçeği bakımında bilmeniz gereken püf noktaları uyguladığınızda oldukça sağlıklı bir şekilde gelişim gösterecektir. 

·Gala çiçeğini sularken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta toprağın kontrolüdür. Çünkü toprağın kuruması ile sulama işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Ayrıca toprağı değiştirdikten sonra mutlaka uygun oda sıcaklığında bekletmeniz gerekir.

·Gala çiçeği çok narin bir bitki olduğu için konumlandırılması oldukça önemlidir. Rüzgâr alan bir yere koyduğunuz takdirde gala çiçeğiniz ölebilir. Bu yüzden bu narin ve kırılganlığını göz önünde bulundurarak bir yere konumlandırılması gerekmektedir.

·Çok yıllık bir bitki olan gala çiçeğini yetiştirirken düzenli olarak toprak ve saksı değişimi yapmanız gerekmektedir. Bunun en önemli sebebi ise gaga çiçeğinin oldukça hızlı büyümesidir. Her saksı değişiminde bir öncekinden biraz daha büyük saksı tercih ederek gelişimine yer açmanız gerekir. 

·Toprak ve saksı değişiminde mutlaka bahar aylarını tercih etmelisiniz. Çünkü gala çiçeği sıcak aylarda çok daha gelişim gösteren bir çiçektir. 

·Sulama işlemini kış aylarına istinaden yazın çok daha fazla yapmanız gerekmektedir. Toprak kurudukça sulama isteyen gala çiçeğini kontrol ederek sağlamanız oldukça önemlidir. Toprağını fazla kuru bıraktığınız takdirde bitkiniz kuruyabilir.

·Gala çiçeği soğuk ayları sevmemektedir. Dolayısıyla bulunduğu konum oda sıcaklığında olmalıdır. Ortalama bir derece vermek gerekirse 12 derecenin altında olmamasına dikkat etmelisiniz.

·Gala çiçeği direkt olarak güneş ışığı altında kalmamalıdır. mümkünse yarı gölgeli alanlar tercih edilmelidir.

yeşil saksıda bordo gala çiçeği

Gala Çiçeği Anlamı Nedir?

Gala çiçeğinin anlamı, saflık ve temizliktir. Gelin buketlerinde sıklıkla tercih edilmektedir.

Gala Çiçeği Özellikleri Nelerdir?

·Gala çiçeği özellikleri dediğimizde aklımıza ilk gelen şüphesiz ki narin bir çiçek olduklarıdır. Bu narinliğinden dolayı gün içerisinde fazla rüzgâr aldığında ölebilir. Bu kadar narin bir bitkiyi hediye çiçek gönder kategorimizden seçerek sevdiklerinize hediye ederek mutlu etmeye ne dersiniz? 

·Bakımı düzenli yapıldığı takdirde yıllarca çiçek açabilir ve düzenli olarak çoğalabilir.

·Gala çiçeği hep aynı ölçüde sulama istemektedir. Düzenli olarak ve yapılmadığı takdirde gala bitkisi küser. 

·Gala çiçeğinin yaprakları kıvrımlıdır. Bu da ekstra olarak görüntüsünü güzel güzelleştirmektedir. 

·Gala çiçeğinin çoğalma şekli diğer çiçekleri istinaden daha farklıdır. Diğer çiçekler dallarından çoğalabilme özelliğine sahipken gala çiçeği kökten çoğalmaktadır.

·Çiçeklerinin çoğunlukla rengi beyazdır. Bu da gelin çiçeği olarak kullanılmasını sıklaştırmıştır. Tabi diğer renklerde de mevcut olan çeşitleri de bulunmaktadır.

·Gala çiçeği yumrulu bitkilerdendir. Ayrıca neme oldukça ihtiyaç duyarlar.

·Saksı değişimleri senede bir kez bahar aylarının gelmesi ile yapılır.

Hediye çiçek gönder kategorisinin en çok tercih edilen çiçeklerinden olan Gala çiçeğini tek tıkla sipariş vermek için hemen tıklayın.