bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

EVİNİZİN HAVASINI DEĞİŞTİRECEK BİTKİLER


Filtrele ve Sırala

Evimizin havasını değiştirecek bitkiler oldukça merak edilmektedir. Bunun sebebi ise şüphesiz ki zamanımızın çoğunu evimizde geçirmemiz veya az vakit geçirdiğimiz evimizin havasını çok daha güzel yapmak istememizdir. Bu yüzden evin havasını değiştirmek için çeşitli yollar denemekteyiz. Bu yollardan en etkili olanı şüphesiz ki bitkiler olacaktır. Peki evinizin havasını değiştirecek bitkiler nelerdir?

Evinizde soluduğunuz havanın kalitesini arttıracak, havasını değiştirecek ve aynı zamanda temizleyerek ferahlatacak bitkileri detaylarıyla sizler için derledik. Yapmanız gereken evinizin havasını değiştirecek saksı çiçekleri ve bitkiler neler detaylarıyla inceleyerek sitemizde istediğiniz bitkiyi tercih etmek olacaktır.

Areka Palmiyesi

Kapalı ortamların havasını değiştirecek en etkili bitkiler arasında yerini şüphesiz ki areka almaktadır. Areka bitkisini evinizde bakıp büyütmek için parlak filtreli bir ışık tercih edebilirsiniz. Özellikle büyüme döneminde çok fazla suya ihtiyaç duymaktadır. Ayrıca yaprakları sık sık temizlenmeli ve zararlı böceklerden korunması için gerekli ilaçlanmaları yapılması gereken bir bitkidir. Etraftaki karbonmonoksit ve formaldehit gibi zararlı gazları temizlediği için evinizin havasını değiştirecek bitkiler arasında yerini ilk sıralarda alan bir bitkidir.

Aloe Vera

Aloe vera bitkisi kullanım alanı her ne olursa olsun şifa kaynağı olan bir bitkidir. Kozmetik ve ilaç sektörünün en çok kullandığı bitkilerden biri olan aloe vera bitkisi evinizin havasını değiştirecek bitkiler arasında yerini almaktadır. Tabi aloe vera bitkisini bakarken direkt güneş ışığı almamasına özen göstermeniz gerekmektedir. Çünkü bu bitki fazla güneş ışığı sevmeyecektir ve fazla güneş ışığı aldığı takdirde kuruyacaktır.

Güneş ışığını doğru miktarda ayarladıktan sonra su miktarına da özen göstermeniz gerekecektir. Aloe vera bitkisine gün aşırı su vermeniz gerekecek ve rüzgâr alan yerlerden uzak tutmanız gerekecektir. Bu detaylara dikkat ettiğiniz takdirde evinizde çok rahat bir şekilde bakabileceğiniz bir bitkidir.

Barış Çiçeği

Belirli bir büyümeye sahip olan barış çiçeği bulunduğu odanın havasını mis gibi yapacak ve evinizin havasını değiştirecektir. Beyaz çiçeği ve zarif görüntüsü ile kendine büyüleyen barış çiçeği bulunduğu ortamdaki pek çok zararlı gazın yok olmasını sağlayacağı için oldukça faydalı bir bitkidir. Yaz boyu çiçek açan ve uzun süre çiçeklerini koruyan bu çiçeği direkt gün ışığından koruyarak uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.

Paşa Kılıcı

Bakımı kolay olan paşa kılıcı evinizde bulundurmanız gereken bitkiler arasındadır. İlaç yapımında kullanılan yapraklarıyla ve havayı temizlemesiyle bilinmektedir. Evinizin havasını değiştirecek bitkiler arasında yerini alan paşa kılıcı suyu çok fazla aramamakla beraber bol ışık seven bir bitkidir. Tabi siz yine de doğrudan güneş ışığına maruz kalmamasına özen gösteriniz.

Dracaena

Dracaena bitkisinin bakımı oldukça rahattır. Dikkat edilmesi gereken birkaç nokta dışında kolaylıkla yetiştirebilirsiniz. Dracaena bitkisinde toprağının nemli olması ancak çok da sulu kalmamasın gerekmektedir. İklim koşullarınıza ve mevsim değişikliğine göre toprağın ihtiyacı değişiklik göstereceği için dikkat edilmesi gereken bir detaydır.

Dracaena bitkisi evlerde dekoratif olarak sıklıkla kullanılmaktadır. Ama asıl kullanım amacı şüphesiz ki havayı kirleten pek çok maddeyi temizlemesi özelliği ile bilinmektedir. Evinizin havasını değiştirecek bitkiler konusunda detaylı bilgiye eriştikten sonra sitemizden evinizin havası için bitkiler tercih edebilirsiniz.