bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

EN POPÜLER 10 SAKSI ÇİÇEĞİ VE İSİMLERİ


Filtrele ve Sırala

 

2023 yılının en popüler 10 saksı çiçeğini sizin için sıraladık! Kimi güzel çiçekleriyle, kimi havayı temizleme özelliği sayesinde ilk 10 içerisinde kendine yer buldu!

İşte en çok tercih edilen ilk 10 saksı çiçeği!

 

  1. Orkideler

Dünya üzerinde 120.000 orkide türü olduğunu biliyor muydun? Listede en baş sırayı alan orkidelerimiz farklı renk ve desenleriyle diğer saksı çiçeklerinin bir adım önünde!

  1. Calathea (Dua Çiçekleri)

              Son yıllarda ülkemizde popülerliği hızlıca artmakta olan dua çiçekleri, farklı tür ve boy seçenekleriyle en çok tercih edilen saksı çiçekleri listesinde ikinci sırayı haketti!

  1. Monstera (Deve Tabanı)

 Ülkemizde yıllardır popülerliğini koruyan ev bitkilerinin başında gelen deve tabanı bitkisi, her odaya uyum sağlayan yapısıyla listede üçüncü sırada!

  1. Antoryum Çiçeği

 Uzun süre çiçekli kalmasıyla bir çoğumuzun tercihi olan antoryum çiçeği ev ve ofis dekorasyonlarında sıklıkla tercih ediliyor.

  1. Barış Çiçeği

 Yaptığı hataları affettirmek isteyenlerin bir numaralı yardımcısı barış çiçekleri tabiki listemizde kendine yer buldu!

  1. Paşa Kılıcı Türleri

 Bakımı en kolay bitkiler arasında yer alan paşa kılıçları yoğun hayat temposunda bitki yetiştirmek isteyenlerin ilk tercihlerinden olması nedeniyle listede altıncı sırada yer alıyor.

  1. Palmiye

 Yeşilin yaydığı pozitif enerjiyi hissetmek isteyenlerin tercihi olan palmiye türleri her odaya uygun boy alternatifleriyle sıkça tercih edilenler saksı çiçekleri arasında!

  1. Sarmaşık Türleri

Evde daha çok vakit geçirmeye başladıkça raflarda yer alan boşluklar senin de gözüne daha çok çarpmadı mı? İşte tamda senin gibi raflarına yeşillik katmak isteyenlerin ilk tercihi olan sarmaşık türleri 2021 yılının en popüler bitkileri arasında!

  1. Kauçuk Bitkisi

Güçlü gövdesi ve geniş yapraklarıyla bulunduğu ortama egzotik bir hava katan kauçuk bitkisi yıllardır olduğu gibi yine listemizde kendine yer buldu.

  1. Zamia

             En ışıksız köşelere hayat vermek isteyenlerin ilk tercihi olan zamia ilk 10 saksı çiçeği listesine sondan girmeyi başardı!

 

Listenin dışında kalsalar da yıllardır popülerliğini yitirmeyen kaktüs ve sukulent türlerini de unutmamak gerekir!

 

Bilgi: Çiçek sepeti veya 5 farklı çömlek saksı seçenekleriyle bitkilerine dekoratif ve doğal bir görünüm kazandırabilirsin.