bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

ÇİÇEKLERİN MİTOLOJİK HİKAYESİNİ ÖĞREN


Filtrele ve Sırala

Çiçeklerin mitolojik hikayesi birçok kültüre ve tarihe dayanmaktadır. Dünya üzerinde birçok kültür, tarih boyunca çiçeklere özellikleri ve kendi fikirlerine göre çeşitli anlamlar yüklemişlerdir. Çünkü çiçekler çok uzun yıllardır kültür mitleri ile iç içedir. Çiçeklerin mitolojik hikayesi çiçeklere olan bakışı ve anlamını değiştirebileceği için hediye ederken bilmeniz gereken bir detaydır.

Bu yazımızda çiçeklerin mitolojik hikayesi neler detaylarıyla sizler için derledik. Sevdiklerinize hediye çiçek gönderirken mitolojik hikayelerini de göz önünde bulundurursanız çok daha doğru anlamda bir hediye tercih etmiş olursunuz.

Unutma Beni Çiçeği Mitolojik Hikayesi

Unutma beni çiçeğinin mitolojik hikayesi bilenleri oldukça derinden etkilemektedir. Avusturya’ya ait olan unutma beni çiçeğinin günümüze kadar ulaşmış bir halk hikayesi mevcuttur. Yıllar önce iki aşık nehrin kenarında birbirlerine aşk dolu bakışlar atarken kız nehrin üzerinde mavi bir çiçek görür. Bu çiçeği çok beğenen kız su üzerinde gittiğini gördükçe çok üzülür.

 Bunu gören genç adam sevgilisinin üzüntüsüne dayanamayarak suya atlar ve çiçeği almaya çalışır. Dalgalarla savaşan genç adam nehrin dalgalarına yenil düşer. Son nefesini vermeden önce aldığı çiçeği sevgilisine atar ve beni unutma der. İşte böylelikle unutma beni çiçeği adını ve hikayesini alarak günümüze kadar gelmiştir. Ayrıca kelt mitolojisindeki inanışa göre unutma beni çiçeği peri hazinesine giden yolu gösterdiğine inanılmaktadır.

Sümbül Çiçeği Mitolojik Hikayesi

Sümbülün hikayesi Yunan mitolojisine dayanmaktadır. Bu hikaye de Hyakinthos ve Apollon iki yakın arkadaş bir disk atma yarışı içerisinde bulunmuş. Bu sırada Apollon’un attığı disk Hyakinthos’un kafasını aynı sümbül çiçeği çeklinde yarmış. Bunun üzerine Apollon orada bir dilek diledikten sonra Hyakinthos’un kanının döküldüğü yerler yeşererek yarılan yerde sümbül çiçeği hayat bulmuş.

Papatya Çiçeği Mitolojik Hikayesi

Çok sevilen ve oldukça yaygın yetişen papatya çiçeğinin mitolojik hikayesi de oldukça merak edilmektedir. Papatya çiçeği birçok çiçeğin bulunduğu bir bahçede yaşarken kendileriyle ilgilenen bahçıvana âşık olmuş. Durum böyle olunca onun diğer çiçeklerle ilgilenmesini kıskanıyor ve bu aşkının fark edilmesini istiyormuş. Bu durumun aksine bahçıvan papatya ile ilgilenmiyormuş. Bu duruma üzülen papatya boynunu bükmüş ve çok üzgünmüş. Bir gün bahçıvan boynu bükük papatyayı fark etmiş ve dik durabilmesi için yanına bir çubuk dikmiş.

Gel zaman git zaman yaşlı bahçıvan ortalarda görülmez olmuş. Onun yerine genç bir bahçıvan gelmiş. Genç bahçıvan papatyanın boynu bükük olduğunu görünce tek bir makas ile kesivermiş. Durum böyle olunca da papatya aslında yaşlı bahçıvanın kendisine ne kadar emek verdiği anlamış. Sevginin emek istediğini ve bu emeğin bahçıvan tarafından gösterildiğini geç de olsa farkına varmış. Sizler de emek verdiğiniz ilişkinize, sevginize istinaden çiçek sepeti içerisinde papatya hediye etmek isterseniz sitemize göz atabilirsiniz.

Güllerin Mitolojik Hikayesi

Aşk tanrıçası olan Afrodit’in evi Yunanistan’dan gelmektedir güller. Bir Yunan efsanesine göre de ilk güllerin Afrodit’in gözyaşlarından meydana geldiğini ve kırmızı rengini de Afrodit’in dikene bastığı zaman ayağından akan kamdan aldığı söylenilmektedir. Durum böyle olunca güllerin en kalıcı sembolü de sevgi ve aşk olmuştur. İstanbul çiçek gönder hizmetimiz ile yada tüm İllere aynı gün kargo ile çiçek göndermek isterseniz hemen sitemizi inceleyin.