bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

AREKA PALMİYESİ BAKIMI NASIL OLMALI?


Filtrele ve Sırala

Küçük palmiyeler, eğlenceli, tropik görüntüleri ve kolay bakımları ile özellikle ofis hediyesi olarak sıklıkla tercih edilen bitkilerdir. Yavaş büyümeleri ve her ortama kolayca adapte olabilmeleri sebebiyle iç mekanlarda masa üstü bitkileri olarak rahatlıkla tercih edilebilirler.

Sevimli evcil dostları olan kişiler için de oldukça uygun bir bitkidir, toksik madde içermediği için meraklı ve her şeyin tadına bakmayı seven dostlarımız için güvenli.

Areka Palmiyesinin Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? 

Yaklaşık haftada 1, toprağının iyice kurumuş olduğundan emin olduktan sonra sulayın. Nemi sever, haftada 2-3 kez yapraklarına su sıkabilirsiniz.

* Burada dikkat edilmesi gereken nokta şudur: Eğer bitkiniz hava sirkülasyonunun olmadığı bir yerde duruyorsa , besinsiz ve güçsüz kalmış ise, yapraklarına sık sık su sıkmak, mantar enfeksiyonlarına davetiye çıkarabilir. Bu sebeple, bu durumdaki bitkinizi ek besinler ile güçlendirmeniz ve havadar bir noktaya almanız önerilmektedir.

Direkt güneş ışığı istememesi sebebiyle ofislerde kullanıma oldukça uygundur. Yarı aydınlık ortamlarda mutlu olur.

Her ne kadar yoğun ışığa ihtiyaç duymasa da hiç ışık görmeyen karanlık odalar bu bitki için uygun değildir.

Sararan alt dallarını ve eğer yaprak uçlarında sararmalar varsa bu noktaları, dezenfekte edilmiş küçük bir makas ile keserek temizleyebilirsiniz. Makasınızı alkol ya da kolonya ile silerek dezenfekte edebilirsiniz.

BİTKİNİZ SİZE NE SÖYLEMEK İSTİYOR?

Eğer yapraklarda kahverengileşme ve yumuşama varsa bu durum, bitkinize çok fazla su verdiğinizi göstermektedir.

Yapraklarda sararma ve kuruma varsa bu da bitkinizin biraz daha suya ihtiyacı olduğunu size söyleme biçimidir.

MUHTEŞEM İKİLİLER:

mini saksıda areka palmiyesi ve sukulent

Küçük palmiye ile haworthia sukulentler birbirlerine çok yakışmakta ve bulundukları alanın dekorasyonunu anında değiştirmektedir. Yeni işe başlayan arkadaşlarınıza güzel bir ikili göndermek isterseniz, palmiye ve haworthialar sizin için güzel bir seçenek olabilir.