bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

BURCUNA GÖRE HANGİ BİTKİSİN?


Filtrele ve Sırala

Burçlar, insan hayatının her alanında büyük bir etkiye sahip. Seçtiğiniz bitki ile burcunuz arasında olan pozitif uyum yaşam alanınıza pozitif enerji ve şans getiriyor. İşte burca göre bitkileri sizin için sıraladık.

 

Oğlak Burcu (22 Aralık-19 Ocak): Paşa Kılıcı

Hedef, odaklılık ve sürekliliğin sembolü olan Oğlak burçları, bu güçlü ve her koşula dayanıklı yapısıyla paşa kılıçları ile birebir örtüşüyor.

 

Paşa Kılıcı

 

Kova Burcu (20 Ocak-18 Şubat): Pilea Peperomiodes

Bulunduğu ortama enerjisi ile pozitif bir hava katan Kova burçları bizce tam bir pilea! Neşeli ve sürekli yeni açan yaprakları ile pilea bitkisi tam da Kova burcunun sürekli kendini geliştirip yenilemesini sembolize ediyor.

 

Pilea

 

3.Balık Burcu (19Şubat-20Mart): Zamia 

                                                                                                                                                                                     

Hayalci yapısıyla uzun süre düşlerde kalsa bile yapacağı işleri mutlaka başarıyla sonuçlandıran Balık burçlarının bitkisi Zamia! Aynı Balık burçları gibi Zamia bitkisi de her ortama uyum gösteren bir yapıya sahiptir. Her koşulda Zamia bitkisi üretmeye ve gelişmeye devam edecektir.

 Zamia

Koç Burcu (21Mart-19Nisan): Orkide

Kendine güvenleri, her ortamda kendilerini belli etmeleri ile Koç burçlarının bitkisi Orkideler. Her yıl çiçek açması ile kararlı yapısını ortaya koyan orkideler Koç burçlarına verebileceğiniz en güzel hediye seçeneklerinden.

 

Orkide

 

Boğa Burcu(20Nisan-20Mayıs): Palmiye

Sabırlı ve düzenli yapıları ile boğa burçları ile birebir eşleşen bitki palmiye. Sabırlı ve düzenli uzayan yaprakları ile boğa burçlarının sabır ve düzenlilik özelliklerini taşıyorlar. Yemek yemeyi seven boğa burçları, her daim suya ihtiyacı olan palmiyeleri andırıyor.

 

Palmiye

 

İkizler Burcu(21Mayıs-21Haziran): Barış Çiçeği

Burçlar içerisinde öne çıkan ikizler burcunun bitkisi: Barış Çiçekleri! Sulanmadığı zaman hemen yapraklarını indirmesiyle bilinen barış çiçekleri ruh hali çabuk değişebilen ikizler burcunun bitkisi olarak öne çıkıyor. Mutlu olduklarında ise bembeyaz güzel çiçekler veriyor. 

 

Barış Çiçeği

 

Yengeç Burcu((22Haziran-22Temmuz): Ficus Elastica

Yengeç burçları güçlü ve azimli yanlarının yanı sıra ilgiyi çok severler. Aynı ficus elastica bitkisinde olduğu gibi gerekli ilgiyi gördükleri büyümeye ve gelişmeye devam ederler.

 

Kauçuk Çiçeği

 

Aslan Burcu(23Temmuz-22Ağustos): Deve Tabanı

Nerede olurlarsa olsunlar ilgiyi üzerlerine çekmeye başaran tek bir burç var Aslanlar! Aynı deve tabanı bitkilerinin tüm bitkiler içerisinde kolayca seçilmesi gibi.

 

Deve Tabanı

 

Başak Burcu(23Ağustos-22Eylül): Sukulentler

Sadık ve yardımsever tavırlarıyla öne çıkan başak burçlarının bitkisi sukulentler! Siz onları bir kenarda unutsanız bile onlar yaşamaya devam ederler.

 

Sukulent

Terazi Burcu(23Eylül-22Ekim): Aşk Merdiveni

Çekici, sevimli ve enerjik tavırlarıyla öne çıkan terazi burçlarının bitkisi aşk merdiveni. Terazi burçları fazla ilgiden asla sıkılmazlar. Aynısı aşk merdiveni içinde geçerli!

 

Aşk Merdiveni

 

Akrep Burcu(23Ekim-22Kasım): Sarmaşık

Güçlü, sabırlı ve disiplinli yapısıyla Akrep burçları en çok sarmaşık bitkisi ile uyum gösteriyor. Hayatlarında tam kontrolü ellerinde tutmak isteyen akrep burçları, bulunduğu ortamdaki tüm duvarları sarmak isteyen sarmaşık bitkileri ile sizce de benzemiyor mu?

 

Sarmaşık

 

Yay Burcu(23Kasım-21Aralık): Kahve Ağacı

Bulunduğu ortama enerji katan yay burçlarının bitkisi tabi ki kahve ağacı. Büyüme ve gelişmeleri için çok fazla ilgiye ihtiyaç duymayan yay burçları kahve ağaçlarıyla birebir benzerlik gösteriyor.

 

Kahve Ağacı

 

 

Burca göre hediye seçeneklerimizi senin için sıraladık. Bunun dışında tüm özel günlerde hediye çiçek gönder kategorimize göz atabilir, sevdiklerini hızlıca mutlu edebilirsin.