bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

Burçlara Göre Çiçekler ve Burç Özellikleri


Filtrele ve Sırala

12 farklı güneş burcu 12 farklı kişilik özelliğini temsil eder. Doğum tarihine göre belirlenen burçlar, aynı zamanda kişinin davranış biçimleri ve tercihleri üzerinde de etkilidir. Burç yorumlarına göre çiçek gönderimi yapmak isteyenler seçimlerini yapmadan önce tavsiyelerimize göz atabilirler. Burç özellikerini ve burçların en sevdiği çiçekleri birlikte öğrenelim. Öncelikle Burç tarihlerini öğrenelim.

  • Koç Burcu (21 Mart - 19 Nisan) 
  • Boğa Burcu (20 Nisan - 20 Mayıs)
  • İkizler Burcu (21 Mayıs - 21 Haziran)
  • Yengeç Burcu (22 Haziran - 22 Temmuz)
  • Aslan Burcu (23 Temmuz - 22 Ağustos)
  • Başak Burcu (23 Ağustos - 22 Eylül)
  • Terazi Burcu (24 Eylül - 23 Ekim)
  • Akrep Burcu (24 Ekim - 21 Kasım)
  • Yay Burcu (22 Kasım - 21 Aralık)
  • Oğlak Burcu (22 Aralık -19 Ocak)
  • Kova Burcu (20 Ocak - 18 Şubat)
  • Balık Burcu (19 Şubat - 20 Mart)

Koç Burcu  (21 Mart-19 Nisan)

Baharın temsilcisi olan çiçekleri seven Koç Burcu, lale ve papatya tutkunudur. İlkbaharın gelmesiyle canlanan bitki örtüsü maviden mora, sarıdan beyaza çeşitlenen renklerle süslü çiçekleri bir araya toplar. Aniden coşan ve insan ruhuna da enerji yükleyen çiçekler arasında; sümbüller, gerbera ve güller sayılabilir. Koç burcuna alınabilecek en güzel çiçekler lale ve papatyadır.

Boğa Burcu (20 Nisan-20 Mayıs)

Yaşama sevincini tercih ettiği canlı çiçeklerle gözler önüne seren Boğan Burcu, lale ve gül gibi aşkı temsil eden çiçeklere bayılır. Kırmızı gül veya pembe karanfilin yer alacağı yaratıcı çiçek sepeti geniş yeşil yapraklarla desteklenmelidir. Toprak burcu olarak bilinen Boğaları kendinize hayran bırakmak istiyorsanız tercihinizi canlı çiçeklerden hazırlanmış karışık aranjmanlardan yana kullanabilirsiniz. Boğa burcuna alınabilecek en güzel çiçek lale ve kırmızı gül olarak karşımıza çıkar.

İkizler Burcu (21 Mayıs-21 Haziran)

Her zaman güçlü görünmeye çalışan ancak duygusal yanlarını öne çıkartmaktan çekinmeyen İkizler Burcu, yasemin ve sümbül sever. Nadir ve değişik çiçekler arasında yer alan yabani güller ve orkide kısaca iç ve dış mekânlarda uzun süre yaşayacak bitkiler, İkizler Burcu olan sevdiklerine çiçek göndermek isteyenlerin tercihidir. Ruh hali gel-gitlerle dolu olan İkizler konu çiçek seçimine geldiğinde son derece net ve tutucudur. İkizler burcu en çok orkide, yasemin ve sümbül çiçeğini sever.

beyaz saksıda mavi orkide

Yengeç Burcu (22 Haziran-22 Temmuz)

Hassas ruhları, arkadaş canlısı ve sempatik tavırlarıyla hemen anlaşılan Yengeç Burcu beyaz gül, lilyum, dağ lalesi ve zambak gibi narin çiçeklerden hoşlanır. Bahçe işleri ve çiçek bakımını da seven yengeçlere tohum hediye edilebilir. Özgür ve bağımsız hayatın temsilcisi olarak gece açan çiçeklerle hazırlanmış el buketleri karşısındaki Yengeci şaşırtmak isteyenlere önerilir. Yengeç burcunu mutlu etmek istiyorsanız o'na beyaz gül ve lilyum buketi alabilirsiniz.

Aslan Burcu (23 Temmuz-22 Ağustos)

Her ortamda gösterişi ve ihtişamı seven Aslanlar için sarı renkli çiçekler seçilmelidir. Lilyum, sarı gül, sarı krizantem ve orkide farklı ve sıradanlıktan uzak bir tasarımla hazırlanmalıdır. Saksı veya el buketi olarak gönderilecek çiçekler, mutlaka hacimli olmalı ve lider aslan ruhunu gözler önüne sermelidir. Aslan burçları en çok orkide ve lilyum sever.

Başak Burcu (23 Ağustos-22 Eylül)

Bakımı kolay ve renkli çiçekler detaylara olan düşkünlüğüyle tanınan Başaklar için idealdir. Ender ve gösterişli bir papatya türü olan altın çiçek, açelya ve menekşeler karışık bir şekilde hazırlanarak gönderilebilir. Düşünülmüş olma fikrine ek olarak kişinin yaş ve mesleğine uygun olarak hazırlanacak şık buketlerle Başak Burcu mutlu edilebilir. Başak burçlarını en çok papatya ve orkide mutlu eder.

Terazi Burcu (23 Eylül-22 Ekim)

Şık dış görünüşüyle karşısındaki kişiyi kısa sürede etkilemeyi başaran Terazi Burcu, ince zevklidir. Yıldız çiçeği, gül ve krizantem en sevdikleri çiçekler arasında sayılabilir. Tasarım buketler ve vazolar nane ve adaçayı gibi yeşil tonlarıyla öne çıkan kombine bitkilerle desteklenebilir. Terazi burcu tanıdığınıza gül ve krizantem çiçeği alarak onları mutlu edebilirsiniz.

Akrep Burcu (23 Ekim-21 Kasım)

Hayata büyük bir tutkuyla bağlı olan akrepler doğa sever. Fener çiçeği, kırmızı karanfil ve hanımeli sonbaharı hatırlatırken balkon veya bahçede bakılabilecek uzun ömürlü bitkiler de alternatif olarak düşünülebilir. Sonbahar çiçeklerini bir araya toplayan el buketleri Akrep Burcuna çiçek göndermek isteyenlere önerilir. Kırmızı karanfil ve hanımeli sonbaharı akrep burçlarının en sevdiği çiçek olarak karşımıza çıkar.

Yay Burcu (22 Kasım-21 Aralık)

İnce ruhlu Yay Burcu, kendi gibi narin, hassas ve zarif çiçekleri sever. Zambak, leylak, mor menekşe ve kır çiçekleri arajman haline getirilerek gönderilebilir. Yay Burcunun mutluluğunu doruklara taşımak isteyenler çiçek gönderirken gösterişten uzak türlere yönelmelidir. Yay burçları en çok kır çiçeklerini sever.

Oğlak Burcu (22 Aralık-19 Ocak)

Enerjileri hiç bitmeyen ve çok çalışkan olan Oğlaklar, siyah gül ve kamelya ile karakteristik bağ kurmuştur. Dayanıklı menekşelerden kış çiçeklerine kadar dört mevsime uygun bitkiler her zaman ilk tercih olmalıdır. Bir oğlağa çiçek göndermek için özel günler beklenmemeli, sürprizler düşünülmelidir. Oğlak burcuna çiçek almak isteyenler siyah gül ve kamelya tercih etmelidir.

Kova Burcu (20 Ocak-18 Şubat)

Sınırsız hayal gücünden esinlenerek hazırlanacak çiçek sepeti ve buketlerde kardelen veya kartopu çiçeğine yer verilmelidir. Heykelsi bitkiler, aleo vera ve sümbül bakımı yapılacak saksılara yerleştirilerek gönderilebilir. Kova burcunun favori bitkileri aloe vera ve sümbüldür.

Balık Burcu (19 Şubat-20 Mart)

Kendi gibi duygusal, sıcakkanlı ve sevecen bir çiçek olan nergise aşık Balıklar, güzel kokan her çiçekten hoşlanır. Etrafında her zaman çiçek görmek isteyen Balık Burcu, hoş bir ambiyans yaratmak için içinde mumların yüzdüğü nilüfer ve zambak gibi su bitkilerini de sever. Balık burçları en çok nilüfer ve zambak çiçeğini sever.

Gönderildiği elde zamansız bir etki yaratan çiçekler, sevdiklerini mutlu etmek isteyenlerin hediye tercihidir. Burçlarla uyumlu zengin seçeneğe sahip çiçek tasarımları için www.heryerbitki.com adresini ziyaret edebilir, siparişinizi tek tıkla oluşturabilirsiniz.