bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

Bulunduğu Ortama İyi Enerji Getiren Çiçekler


Filtrele ve Sırala

Hayatımızın büyük bir kısmını geçirdiğimiz evlerde doğada yer alan enerjiyi evimize taşımayı isterken bazı çiçeklerden yardım almaktayız. Çünkü evimize iyi enerji getiren çiçekler yaşadığımız yeri çok daha olumlu bir enerji yayacak ve yaşam kalitemizi arttıracaktır. Tabi bunun için çiçeklerin verdiği enerjileri ve anlamlarını bilmeli ve evimizde ona göre yer vermeliyiz. 

Evinize iyi enerjiyi getiren çiçekleri tercih etmeden önce bazı ufak değişiklikler ve eklemelerle bu ortamı ayarlayabilir ve çiçeklerinize yer açabilirsiniz. Bu değişiklikler arasında eşyaların yerini değiştirmek, alandaki renk uyumunu yakalamak ve bu renklerde açık renkleri tercih etmek evinizin enerjisini değiştirmekte ön hazırlık olacaktır. Evimize iyi enerji getiren çiçekleri öğrenelim: 

  • Bambu
  • Deve Tabanı
  • Yasemin
  • Fesleğen
  • Paşa kılıcı

Bambu: İyi enerji dediğimizde aklımıza ilk gelen bitkilerden birisi olan bambu bolluk ve bereketin sembolüdür. Cam vazoda su içerisinde bakabileceğiniz bambuların 15 günde bir suyunu değiştirip vazosunu yıkayarak bakımını gerçekleştirebilirsiniz. Kökleri uzadıkça da az miktarda kesmeniz sağlıklı gelişimi için oldukça önemlidir. Bir diğer adıyla şans bambusu olarak bilinen bu bitkiyi evinize alarak pozitif enerji yaymasını sağlayabilir ve getirdiği sakinliğin tadını çıkarabilirsiniz. Sitemizden bambu sipariş ederek iyi enerjiler için ilk adımı atabilirsiniz. 

Deve Tabanı: Büyük, gösterişli geniş yapraklarıyla bulunduğu ortama pozitif enerji yaydığına inanılır. Aynı zamanda yaprakları delinerek alt yapraklarını güneş ışığı ilettiği için iyiliğin sembolü olarak görülür. Sizde evinizde enerjini yükseltmek ve bu sevimli bitkiyi sahip olmak isterseniz deve tabanı sayfamızı ziyaret edip alanınıza en uygun boyutta deve tabanını sipariş verebilirsiniz.

Yasemin: İlişkilerin kuvvetlenmesinde ve bulunduğunuz ortamda iletişimin çok daha sağlıklı olmasında büyük katkısı olan yasemin çiçekleri olumlu düşüncelerin etkenlerindendir. Mayıs ayından Ekim ayına kadar çiçekleriyle güzel kokularını yayarak doğanın enerjisini evinize taşıyacak bir bitkidir. Etrafa yaydığı kokusu ile stresinizi azaltacak, enerjinizi yükseltecek ve sağlıklı iletişim kurmanızda büyük rol oynayacaktır. Sevdikleriniz için yasemin çiçeğini hediye ederek verdiği güzel enerjiyi etrafınıza yayabilirsiniz. 

Fesleğen: Sevginin karşılığını en güzel şekilde gösteren çiçeklerden biri olan fesleğen ona dokunup sevdiğinizde hoş kokusunu etrafa yayarak sizlere teşekkür edecektir. Güçlü bir antioksidan göreci gören fesleğen tehlikeli gazları emerek evinizdeki kötü enerjiyi ortadan kaldıracaktır. Bunun yanı sıra güçlü bir sivrisinek kovar olduğu için yaz aylarında sizlerin tadını kaçıracak sivrisineklerden uzaklaştıracaktır. Bakımı oldukça kolay olay fesleğenin yeterli miktarda su ve güneş ışığı verdiğiniz takdirde bulunduğu ortamın enerjisini değiştirmeye devam edecektir. 

Paşa Kılıcı: Havayı temizleyen bir bitki olarak bilinen paşa kılıcını evimize iyi enerji getiren çiçekler arasında yer verebiliriz. Çünkü paşa kılıcının en belirgin özelliği hava temizlemesidir. Bulunduğu yerdeki toksinleri içine çekerek havayı temizler ve oksijen yayar. Bu nedenle evlerimizin en çok vakit geçirdiğimiz salonlarımızda konumlandırmamız çok daha doğru olacaktır. Bakımı kolay olan paşa kılıcı bitkisinin ara ara yapraklarının tozunu almalı sprey yardımıyla yapraklarının daha canlı görünmesini sağlayabilirsiniz. Su sevmeyen bir bitki olduğu için 3 haftada bir az miktarda sulama yapmanız gelişimi için yeterli olacaktır. 

yeşil saksıda paşa kılıcı

Evinizin enerjisini değiştirmek için salonunuzun en güzel köşesine paşa kılıcı siparişi verebilir ve değişen enerjinin keyfini çıkarabilirsiniz.