bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

BİTKİLER İLE YILBAŞI DEKORASYONU ÖNERİLERİ


Filtrele ve Sırala

Yılbaşı ruhu etrafı sarmaya başladı! Yılın en eğlenceli ve renkli ayı aralık geldiğinde her tarafı harika bir enerji kaplamıyor mu? Bu enerjiye kapılmamak mümkün değil. Herkes evinde yılbaşı ruhunu yakalamaya çalışıyor. Kimisi yılbaşı ağaçlarıyla evini süslüyor, kimisi duvarına kırmızı çoraplar asıyor…

Herkesin tarzı farklı tabii ki, ama bugün bizce en güzel yılbaşı dekorasyonu nasıl yapılır, bitkiler yılbaşı ruhuna nasıl dahil edilir bunun gibi konular üzerinde durarak evi yılbaşına hazır hale getireceğiz. Herkes hazırsa, başlayalım

  • Çam Ağacı


Yılbaşı deyince aklınıza ne geliyor? Süslü mü süslü bir çam ağacı! Ve altında hediyeler. Hani şu onca paralar dökülen yapay şey… Gerçekçi gözükmeyen yapay dalları, üzerinde durmaya çalıştığı bir ayak. Yılbaşı ruhunu evinize uyarlamaya çalışırken çözüm sıkıcı yapay ağaçlar değil, gerçek çam ağacı olsun. Sizden su bekleyen, aralık ayı geldiğinde süslenen ama hep sizinle olan bir çam ağacı. Nedense insanlar kolaya kaçarak plastik bir ağaca para vererek evlerine koyuyorlar. Neden? Daha mı ucuz? HAYIR! Daha mı güzel? KESİNLİKLE HAYIR. Bu alışkanlığı yıkalım ve yıl boyu evinizde size ve dekorasyonunuza eşlik edecek bir ağaç alalım, o ağacı aralık gelince de süsleyelim. İşte bu kadar!

Aradığın çam ağacına ulaşman için tek yapman gereken şey çam ağacı kategorimize göz atmak! 

Gerçek süslemeli yılbaşı ağacı

  • Çam Ağacına Eşlikçiler: Yılbaşı Bitkileri!

Evdeki o sıcak ruhu oluşturmak için tek seçenek yılbaşı ağacı değil tabii ki. Ona eşlik edebilecek ve yılbaşı ruhunu yakalayacak harika bitkiler de mevcut. Örneğin; Kokinalar ya da kokina içeren çiçek buketleri! Kokinalarsız bir yılbaşı düşünemiyoruz. Tüm yıl yeşil kalan bir kokinanın sahibinin ev alacağı inancını da düşünürsek… Mutlaka almalısınız! Çok eğlenceli bizce.

Kokina satın almak ve kokina içeren aranjmanlarımızı incelemek içni yapman gereken tek şey www.heryerbitki.com’u ziyaret etmek.

Kokina çiçeği
 

  •  Bitkileri Süsleme

Çam ağacını kurduk, bitkileri aldık. Peki bitkileri nasıl süsleyebiliriz? Hassas olmayan ve zarar görmeyecek bitkilere led ışık dolamak ve akşamları açarak keyiflenmek harika olabilir. Tüm bitkiler ışıl ışıl parlak ve ortama hoş bir aydınlık katar. Bunun yanında bazı bitkilere de yılbaşı spreyi sıkılabilir. Özellikle çam ağacında harika duracaktır. Bitkilerinizin kar spreyinden etkilenebileceğini düşünüyorsanız ya da narin diğer bitkilerinize de kar efekti vermek istiyorsanız pudra şekeri ve elek de kullanabilirsiniz. Tabii ki kar spreyi kadar uzun ömürlü olmayacaktır fakat en azından 31 Aralık gününü kurtaracağına eminiz. Bitkilere ayrıca çam ağacını süslerken kullandığınız yılbaşı süsleriyle de süsleyebilirsiniz. Dikkat edin ağırlık taşıyamayacak kadar narin bitkilerin dallarını kırmayın, daha sağlam bitkileri kullanın. Narin bitkilerin toprağına yılbaşı kartları koyarak süsleyebilirsiniz. Kartları abeslang ile yapıştırarak toprağa batırabilirsiniz. Sulama esnasında çıkarmayı unutmayın. Tüm bu süsleme işleriyle uğraşmak istemezseniz biz sizin yerinize süslü çam koleksiyonumuzu hazırladık! Mutlaka göz atın.
 

  • Saksı Süsleme


Saksıları yılbaşına uygun renklerle değiştirerek de yılbaşı ruhunu yakalayabilirsiniz. Bu noktada kırmızı ve yeşil saksılar harika olacaktır. Elinizde bulunan saksıları kullanmaya devam etmek istiyorsanız da saksı boyaları ile boyamak etkili bir çözüm olabilir. Hatta boyama sonrası desenler çizerek de eğlenceli hale getirebilirsiniz. Kardan adam, yılbaşı ağacı figürü ya da hediye kutuları çizimleri enfes olacaktır.

  • Bitkilerle Yapılan Yılbaşı Süsleri

Evet yine kokina diyeceğiz, ama ne yapalım çok güzeller! Kokinaları bir araya getirerek bir çembere bağlarsanız bir yılbaşı süsü oluşturabilirsiniz. Ufak kokina parçalarını kurdela ile bağlarsanız da hediye paketlerinin dışlarına yapıştırabileceğiniz enfes bir yılbaşı süsü olabilir. Bu gibi basit detaylar yılbaşı ortamına farklılık kazandıracaktır. Bunun dışında areka palmiyes, starliçe gibi gösterişli çiçeklerimize led ışıklar takarak yılbaşı ruhunu evinizde yaşatabilirsiniz.

Yılbaşı ağacı ve kokina aranjmanı

Kokina, uygun fiyatlı çam ağacı çeşitleri, renkli saksılar ve yılbaşına uygun hediyeler için tıklayın: Yılbaşı Hediyesi