bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

BARIŞ ÇİÇEĞİ BAKIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER?


Filtrele ve Sırala

Çiçek açan ev bitkileri arasında ilk akla gelen tür olan barış çiçekleri uzun yıllardır ülkemizde popülerliğini koruyor. Senede 2 defa çiçek açan bu özel tür doğru bakım koşulları altında sene içerisinde uzun aylar boyunca çiçekli kalabiliyor. Bulunduğu ortamdaki zararlı toksinleri yapraklarına hapsederek size daha ferah bir ortam sunan bu özel türün ihtiyaçlarını beraber inceleyelim.

 

masa üstünde barış çiçeği

Barış Çiçeği bakımı nasıl olmalı?

 

IŞIK: Doğrudan güneş ışığı almadığı aydınlık ortamları tercih eder. Az ışıklı ortamlara uyum gösterebilen bir yapısı vardır. Direkt güneş ışığı yapraklarına zarar verecektir.

SU: Kış dönemlerinde haftada 1 defa, yaz aylarında ise haftad 2 defa sulanma ihtiyacı duyar. Yapraklarını düzenli aralıklarla fıs fıs yardımı ile nemlendirmeniz onu mutlu edecektir.

BESİN: Yaz ve ilkbahar aylarında ayda 1 defa bitki besini kullanmanız sağlıklı gelişimini destekleyecektir.

Ek bilgiler:

Dünya üzerinde sadece Florida ve Hawai bölgesinde dış mekan çiçeği olarak yaşayabilen barış çiçekleri, saksı çiçeği olarak iç mekanda bakılmaktadır. Barış çiçeği bakımı en kolay bitkiler arasında yer almaktadır. Bitkinizi sadece çok su verip, köklerini çürütmek öldürebilir.

Barış çiçeğim yapraklarını döküyor?

Bitkinizi az suladığınıza işaret eder. Düzenli aralıklarla verdiğiniz su miktarını arttırmanız eski sağlığına kavuşturacaktır. Bitkinizin tüm yapraklarını dökülüyor ise bulunduğu kap içerisinden çıkartıp banyoda duşun altında yıkamanız faydalı olacaktır.

Barış çiçeğimin yaprakları kahverengileşiyor?

Bulunduğu ortamın çok havasız olduğuna yada çok fazla besin takviyesi kullanıldığına işaret eder. Çok fazla sulanma sonucunda oluşabilen lekeler için önerimiz sulama sıklığını azaltmanız yönünde olacaktır.

Barış çiçeğim çiçek açmıyor?

Az ışık alan ortamda bulunduğunu gösterir. Çiçeğinizi daha fazla gün ışığı alan bir odaya almanız önerilir.

 

Bakımı en kolay bitkiler koleksiyonu içerisinde yer alan barış çiçekleri yukarıda yer alan bakım koşulları sağlandığı taktirde uzun yıllar sizinle beraber olacaktır. Bunların dışında, bitkinizin zaman zaman yaprak dökmesi doğal karşılanabilir bir durumdur. Yaşlı yaprakları budayarak bitkinizin enerjisini yeni açacak olan yapraklara vermesini sağlayabilirsiniz. Yapraklarının uçlarında oluşan lekeleri temiz bir makas yardımı ile almanız bitkinizin sağlıklı gelişimi açısından önemlidir. Senede 1 defa barış çiçeğinizin saksısını değiştirmeniz onu mutlu edecektir.

Barış çiçeği bitkimize 6 farklı saksı seçeneğiyle link üzerinden ulaşabilirsiniz. Barış Çiçeği