bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

BALKONDA YETİŞEN ÇİÇEKLER


Filtrele ve Sırala

Balkonda çiçek yetiştirmek için seçmiş olduğunuz çiçeğin ihtiyaçlarını bilmeniz gerekiyor.  Bazı çiçekler yarı gölgede iyi gelişim gösterirken bazıları ise tüm gün güneş istiyor. Rüzgar alan bir balkonunuz var ise bazı bitkileri rüzgardan korumanız gerekiyor. Doğru çiçeğe, doğru bakımı gerçekleştirmeniz halinde balkonunuza renk ve canlılık getirecek olan  bu güzel çiçekleri beraber inceleyelim.

 

  1. Begonyalar

Yarı gölge balkonlarda doğru bakım koşulları altında her sene o güzel, mis kokulu çiçeklerini açarak size teşekkür eden begonyalar, balkon çiçekleri denilince ilk sırada yer alıyor. Begonyalar güzel çiçeklerinin yanı sıra, farklı renk ve desenlerdeki yaprakları ile çiçeksiz olduğu zamanlarda da balkonlarınızda hoş bir görüntü yaratıyor. Eşsiz güzellikteki begonyalara Heryerbitki kalitesiyle ulaşabilirsiniz.

 

  1. Ortancalar

İri ve dolgun formları ile bulunduğu ortamın en güzel tamamlayacılarından olan ortancalar, uzun süre çiçekli kalarak balkonlarımıza renk katıyor. Düzenli sulama ve gün ışığı ihtiyacı olan ortancalar, doğru bakım koşulları altında farklı renk ve boyutlarda yılın belirli dönemlerinde açmaya devam ediyor.

 

  1. Sukulentler

Yoğun hayat temposunda çiçeklerime su vermeyi unutuyorum diyorsan, sukulentler tam sana göre! Yapraklarında su barındırarak uzun süre susuz kalsa da yaşamaya devam edebilen bu güzel çiçekler balkonların en dayanıklı bitkisi olarak öne çıkıyor. Her ortama uyum sağlayan yapısıyla en çok tercih edilen bitkiler arasında yer alan sukulentleri hızlıca sipariş verebilirsiniz.

 

  1. Sebze ve Meyve Fideleri

Kendi mini seranızı kurmak için öyle geniş alanlara ihtiyacınız yok! Balkonunuzun bir köşesine sebze ve meyve fideleri ekerek, doğru bakım koşulları altında ilk mahsülünüzü kısa bir süre içerisinde alabilirsiniz.

 

Bitkilerinizi yaz ve ilkbahar aylarında balkona çıkartarak onlara tatil havası yaratabilirsiniz.

 

  1. Lavanta

Haziran ve ağustos ayları arasında açarak yazın habercisi olan bu mis kokulu çiçek doğrıu bakım koşulları altında 3 ila 4 ay arasında çiçekli kalabiliyor. Toprağı nemli olduğu sürece herhangi bir bakıma ihtiyaç duymayan lavanta çiçeği en kolay yetişen balkon çiçekleri arasında öne çıkıyor.

 

  1. Yasemin Çiçeği

Mis kokulu çiçekleriyle balkonların vazgeçilmez çiçeği olan yaseminler, yayılmacı ve hızlı gelişen yapısıyla en çok tercih edilen balkon çiçekleri arasında yer alıyor. Yasemin çiçeğine iç mekanda bakmak isterseniz 5 farklı saksı seçeneğiyle satın alabilirsiniz.

 

Bunların dışında balkonda yetişen çiçekler arasında sayabileceğimiz:

 

Alisyum

Mandevilla Çiçeği

Gül

Lobelya Çiçeği

Bodrum Papatyası

Ebegümeci Çiçeği

Gazanya Çiçeği

Petunya Çiçeği

Cam Güzeli Çiçeği

Torenya Çiçeği

Ve tabiki begonvil.

 

Daha fazla ürüne ulaşmak için balkon çiçekleri kategorimize göz atabilirsin.