- Heryerbitki
- Blog
- Atatürk Çiçeği Anlami Ve Bakimi
ATATÜRK ÇİÇEĞİ ANLAMI VE BAKIMI
Atatürk Çiçeği Hikayesi
Atatürk çiçeğinin isminin nereden geldiğini merak ediyorsan doğru yerdesin! Bu konu ile ilgili 2 farklı bilgi var. İlki Ulu Önder Atatürk’ün en sevdiği çiçek olduğu için Atatürk Çiçeği adını almıştır. İkincisi ise bitki ve çiçek üretimi ile meraklı bir profesör olan Doktor Kirk Landın, çeşitli denemeleri sonucunda ortaya çıkardığı bu eşsiz güzellikteki çiçeğe isim ararken, daha önceden tanışmış olduğu botanik ve tabiat bilgisine hayran kaldığı Atatürk’e armağan etmek için çiçeğe Atatürk Çiçeği ismini koyduğu yönünde. Bu özel çiçek, kadife yaprakları, eşsiz güzellikteki kırmızı renginin yanı sıra Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini alması ile bizim için ayrı bir anlam taşıyor. Gelelim tüm dünyada Atatürk Çiçeği olarak bilinen bu eşsiz çiçeğin bakım ihtiyaçlarına.
Atatürk Çiçeği Bakımı
Yılın 4 ayı kırmızı yıldız şeklindeki çiçekleriyle göz dolduran Atatürk çiçeğinin sulama, sıcaklık, ışık ve besin ihtiyaçları şu şekilde:
- Sulama: Toprağı kurudukça sulama yapılmalıdır. Kullandığınız saksının mutlaka drenaj deliği bulunmalıdır. Bu sayede bitkiniz köklerine fazla gelen suyu tahliye deliğinden dışarı atacaktır.
- Sıcaklık: Oda sıcaklığında iyi gelişim gösterir.
- Işık: Direkt gün ışığı almadığı aydınlık bir odada konumlandırılmalıdır.
- Besin İhtiyacı: Atatürk çiçeğine besin takviyesi yapmanıza gerek yoktur.
Atatürk Çiçeği Budama
4 aylık çiçekli kalma döneminin ardından Nisan ayına doğru budama yapmanız bitkinizin sağlığı açısından önemlidir. Budama yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta tüm dallarını üçte biri oranında budamanız gerektiğidir. Çiçeğiniz kalan kısımdan dönemi geldiğinde yeniden çiçek açacaktır. Budama yaptıktan sonra verdiğiniz su miktarını azaltabilirsiniz.
Atatürk Çiçeği Özellikleri
Kırmızı yıldız şeklindeki yapraklarıyla sonbahar ve kış aylarının en gözde çiçeği kuşkusuz ki Atatürk Çiçeği! Atatürk çiçeği kadifemsi yaprakları ile özellikle kış aylarında göz dolduruyor. Zaman içerisinde sarı çiçekler açan Atatürk çiçeği 4 ay çiçekli kalmasıyla en uzun süre çiçekli kalan bitkiler içerisinde yer alıyor. Atatürk çiçeğinizi dilerseniz çiçek sepeti içerisinde dilerseniz çiçek sepetinin alternatifi olarak Heryerbitki’nin 5 farklı çömlek saksısı içerisinde tercih edebilirsiniz. Kökeni Orta Amerika olan Atatürk çiçeğinin daha fazla çiçek alması için mümkün olduğunca fazla gün ışığı almasını sağlayın.
Atatürk Çiçeği Hastalıkları ve Çözümleri
Atatürk Çiçeğim Sararıyor?
Atatürk çiçeği, orkideler de olduğu gibi verdiğiniz su miktarına karşı çok hassastır. Eğer yapraklarını döküyor ve sararma gösteriyor ise fazla suladığınıza işaret eder. Unutmayın ki az sulanan bitkilerinizi birkaç yaprağını kaybederek yeniden kurtarabilirsiniz ancak fazla sulanan bitkilerin kökleri çürüme yaptığı için kurtarma şansınız bulunmuyor. Bu nedenle aşırı sulamamaya özen gösterin.
Yapraklarındaki sararmanın bir diğer nedeni ise ani ortam değişikliği olabilir. Atatürk çiçeği ani oda değişimlerinden hoşlanmaz ve yeni ortamına uyum sağlayana kadar yapraklarını dökebilir. Bizim tavsiyemiz hava akımının olmadığı, en az 20 derece oda sıcaklığına sahip bir odada konumlandırmanız.
Atatürk çiçekleri gösterişli ve büyük kırmızı yapraklarıyla yılbaşı hediye seçenekleri arasında öne çıkıyor. Bunun dışında doğum günü çiçeği, arkadaşa çiçek gibi hediye tercihlerinde sıklıkla tercih ediliyor.
Atatürk Çiçeği Satın Al