bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

Areka Palmiyesi Bakımı Nasıl Olmalı?


Filtrele ve Sırala

Ev ve ofis ortamlarının vazgeçilmez bitkilerinden biri olan areka palmiyesi bakımı ve özellikleri oldukça merak edilmektedir. Areka palmiyesi tropikal kuşakların en yaygın bitkisi olarak dikkatleri üzerine çekmektedir. Evde bitki yetiştirmekte son zamanların gözde bitkisi olan areka palmiyesini yetiştirmek için bilinmesi gereken bazı detaylar bulunmaktadır.

Areka palmiyesi bakımı ve özellikleri konusuna geçmeden önce sevdiklerinize areka palmiyesi almayı düşünüyorsanız heryerbitki.com sitemize göz atabilir ve sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Daha sonra da çok sevilen areka palmiyesi bakımı ve özellikleri yazımızı detaylarıyla inceleyebilirsiniz.

yeşil saksıda areka palmiyesi

Areka Palmiyesi Bakımı

  • Sevdiklerinizden hediye aldığınız areka palmiyesine nasıl bakacağınız diye endişeniz varsa bir kenara bırakarak yazımızı sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz. Çünkü areka palmiyesi bakımı hakkında tüm detaylarıyla sizlerle paylaşacağınız. Şimdi areka palmiyesi bakımı nedir detaylarıyla inceleyelim.
  • Saksı çiçeklerinin bakımında en önemli detay şüphesiz ki doğru toprak seçimidir. Areka palmiyesi bakımı yapılırken de toprağının torf bakımından zengin olanını tercih ederek bakımına başlayabilirsiniz. Ayrıca bol mineralli bir toprakta çok daha güzel yetişecek ve elverişli olacaktır.
  • Bir diğer önemli nokta ise areka palmiyesinin sulanmasıdır. Sulama noktasında hassas olmanız gerekmektedir. Çok fazla suladığınızda çürümeye başlayacak, susuz bıraktığınızda ise kuruyacaktır. Bu yüzden ortasını bulmalı ve düzenli aralıklarla sulama yapmalısınız. Sulama zamanının geldiğini anlamak için elinizle sık sık toprağı kontrol edebilirsiniz. Toprağın sürekli nemli kalması gerektiği için kontrol ettiğinizde eğer toprak fazlasıyla kuruysa artık sulama vaktiniz gelmiş demektir. Areka palmiyesi mümkün olduğunca düzenli aralıklarla ve aynı saatlerde sulama istemektedir.
  • Tropikal bir bitki olan areka palmiyesi sıcağı seven bir bitkidir. Bu yüzden bitkinizi konumlandırırken bol güneş ışığı alan bir yere koymanız gerekmektedir. Ara sıra da bitkinizi değiştirmeli tek bir tarafın uzun süre güneş almamasına dikkat etmelisiniz. Unutmayın bitkinizin tüm yapraklarının güneş ışığına ihtiyacı vardır. Havaların soğumasıyla sıcak alanlara taşımanız gereken bir bitkidir.
  • Areka palmiyesi bakımı püf noktaları içerisinde saksı seçimi de oldukça önemli bir noktadır. Çünkü tercih edeceğiniz saksının ne çok büyük ne de çok küçük olması uygun bir tercih olmayacaktır. Bu yüzden bitkinize uygun boyutta saksı seçmeniz gerekmektedir. Bitkiniz büyüdükçe saksınızı değiştirmeniz çok daha doğru olacaktır. Areka palmiyesini – 2 senede bir kez olacak şekilde saksı değiştirme ihtiyacı olacaktır. Tabi siz yine de bitkinizin büyüme hızını göz önünde bulundurarak saksı değişimini gerçekleştirin.

Areka Palmiyesi Özellikleri Nelerdir?

  • Areka palmiyesi özellikleri arasında en dikkat çeken şüphesiz ki palmiyenin uzunluğudur. Areka palmiyesinin boyu 6 metreye kadar uzama gösterebilir.
  • Boyunun uzunluğa göre de yaprakları da büyüyebilir. Fakat uzayan bu yaprakların boyu 2 – 3 metre arasında değişiklik göstermektedir.
  • Yaz aylarında salkımlar halinde sarı çiçekleri açarak çiçeklenir.
  • Kökten sürekli yeni fidanlar vererek çoğalması kolaydır.
  • İç mekân uyumu olan bu bitki için ayıracağınız yerin biraz geniş olması gerekmektedir. Unutmayın ki areka palmiyesi büyüyerek çok daha fazla alanı kaplayacaktır.
  • Areka palmiyesi tam bir hava temizleyici özelliğine sahiptir.

Son dönemlerde iç mekanların en gözde iki çiçeği olan Areka Palmiyesi ve Starliçe’nin bakımı neredeyse birebir aynıdır. Sizde evinizin bir köşesinde areka bir köşesinde starliçe bulundurmak isterseniz ikisinede benzer bakım uygulayabilirsiniz.

çiçek sepeti içerisinde areka palmiyesi

Sıkça Sorulan Sorular:

Areka Palmiyemin Yaprak Uçları Kuruyor? Ne Yapmalıyım?

Areka palmiyesinin yaprak uçlarının kuruması nemsiz kaldığının göstergesidir. Sprey ile 2 günde 1 defa yapraklarını nemlendirerek bu sorunun üstesinden kolayca gelebilirsiniz.

Areka Palmiyemin Yaprakları Sararıyor Ne Yapmalıyım?

Areka palmiyesinin yapraklarının sararması çok fazla suladığınıza işaret eder. Haftalık sulama sıklığınızı azaltmanızı öneriririz.

Areka Palmiyesine Hangi Vitamini Önerirsiniz?

Areka palmiyesi için Genta markasının yeşil yapraklı bitki besinini öneriyoruz.

Areka Palmiyesi Dayanıklı Mı?

Areka palmiyesi doğru bakım koşulları altında uzun yıllar sizinle yaşayacak kadar dayanıklı bir bitkidir. Satın aldığınız her ürünle beraber gelen bakım kartlarını dikkatle okuyup, uygularsanız areka palmiyesi bakımında hiçbir sorunla karşılaşmazsınız.

Areka Palmiyesi 1 Yılda Ne Kadar Büyür?

Areka palmiyesi 1 yılda 15-30cm büyümektedir. Buradaki areka palmiyesinin büyüme hızı tamamen sizin bakımınıza bağlı olarak değişmektedir.