bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

ANTORYUM ÇİÇEĞİ BAKIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER


Filtrele ve Sırala

Dünyada en uzun süre çiçekli kalabilen bitkilerin başında antoryum çiçeğinin geldiğini biliyor muydunuz? Parlak göz alıcı kırmızı çiçekleriyle uzun süre ev ve ofislerimize misafir olan bu güzel çiçeğin bakımı konusunda merak edilenleri sizin için listeledik!

 

 

Antoryum Çiçeğinin Bakımı Nasıl Olmalı?

SU: Bitkinin üst kısmının kurumaya başlaması bitkinizin su ihtiyacının başladığının göstergesidir. Mümkünse içme suyu kullanmanızı öneriririz. Yapraklarını günlük olarak nemlendirmeni bitkinizin sağlıklı gelişimini destekleyecektir.

 

IŞIK: Aydınlık bir odada direkt güneş ışığı almadığı bir konum tercih eder. Direkt güneş ışığı antoryum çiçeğinin kırmızı renkli çiçeklerine zarar verecektir. Ne kadar çok ışık alabilirse yeni çiçekler açarak size teşekkür eder.

 

BESİN: Çiçek açma dönemleri olan ilkbahar ve yaz aylarında ayda 1 defa olmak üzere besin vermeniz önerilir.

 

Antoryum Çiçeği Ek Bakım Bilgileri:

 

Hava akımının olduğu alanlardan hoşlanmayan antoryum çiçeğini kalorifer ve klima benzeri hava akımı sağlayan cihazlardan uzak bir konuma yerleştirmenizi öneriyoruz. Sağlığını kaybeden çiçeklerini temiz bir makas yardımı ile alarak bitkinizin yeni çiçekler açmasına destek olabilirsiniz.

 

Kış aylarında daha az güneş ışığı alan bir odada, sulama sıklığını azaltarak bakımını sağlarak yaz aylarında daha çiçekli bir antoryuma sahip olabilirsiniz.

 

Antoryumun çiçeğinin yaprakları neden kuruyor?

Çok fazla güneş ışığına maruz kalmak antoryumun yapraklarının kurumasına sebep olmaktadır. Bu gibi durumlarda çiçeğinizi daha az güneş alan bir ortama taşımanız önerilir. Bunun yanı sıra besin takviyesi eksikliği zaman zaman yapraklarında güç kaybına yol açabilmektedir. Bitki besini sayfamızda yer alan besinlerde uygun besini alarak bitkinizi güçlendirip eski sağlığına kolayca kavuşturabilirsiniz. Bitki besini

 

Antoryum neden çiçek döküyor?

Antoryum çiçeği çok fazla yada çok az sulamak çiçeklerinin dökülmesine yol açabilir. Bunun yanı sıra hava akımı alan soğuk ortamlarda bulundurmak çiçeklerini dökmesine neden olmaktadır.

 

Link: Antoryum Çiçeği