bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

ANNELERİ EN ÇOK MUTLU EDEN 5 ÇİÇEK


Filtrele ve Sırala

Şüphesiz ki annelerimizi mutlu etmek için onlara kocaman sarılıp sevdiğimizi söylemek yeterli olacaktır. Fakat herkes bilir ki annelerimizi mutlu edecek bir diğer şey çiçeklerdir. Annelerimizin de bakımıyla evlerimizdeki balkonları, bahçeleri süsleyen ve güzel kokusuyla büyüleyen birbirinden güzel çiçekler mevcuttur. Fakat bazı çiçekler vardır ki annelerin göz bebeğidir. Anneleri mutlu edebilecek ilk 5 çiçeği sizin için sıraladık:

  • Orkide
  • Barış Çiçeği
  • Antoryum
  • Guzmanya
  • Tasarım Çiçekler

Orkide: Zarafetin sembolü olarak da bilinen orkideler bir tek anneler tarafından tercih edilip sevilen çiçek değildir. Çiçek türleri arasında en çok tercih edilendir. Mavi, mor, pembe ve beyaz gibi orkide renkleri mevcuttur. Fakat orkideye sahip olanların en mustarip olduğu konulardan biri orkidelerin çiçek açmaması veya uzun süre çiçeklerinin olmamasıdır.Bunların önüne geçebilmek için oda sıcaklığında konumlandırmak çok sıcak ortamda bırakmamak gerekir. Ekstra besin takviyeleri de yaparak çiçek açmayan orkidelerinizin çiçeklenmesini sağlayabilirsiniz. Orkideler yağmur orman bitkisidir. Bu yüzden toprağın kuru kalmaması gelişimi açısından oldukça önemlidir. Nemli toprak orkide için idealdir. Bakım ve sevgi isteyen bir çiçektir. Bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi için yazmış olduğumuz “orkidemi nasıl daha uzun süre çiçekli tutabilirim?” blog yazımıza göz atabilirsiniz.

kırmızı saksıda coral orkide

Barış çiçeği: Evlere huzur ve mutluluk getiren barış çiçeği annelerin göz bebekleri arasındadır. Annelerimizi mutlu edebilecek çiçekler arasında olan barış çiçeği en az orkide kadar tercih edilen bir çiçektir. Barış çiçeği doğrudan güneşi sevmeyen bir bitkidir. Aydınlık ortamlar gelişimi için en ideal ortamdır. Toprağı kuru kalmamalı ve sürekli nemli olmalıdır. Bu nedenle yaz aylarında daha sık sulama yapılırken kış aylarında sulama oranı azalmaktadır. Annelerimizi mutlu etmek için aldığımız barış çiçeğinin saksını doğru tercih yapmalıyız. Çünkü bu çiçek yer değiştirmeyi pek sevmez. Çiçekleriniz için uygun saksıları, saksı modelleri sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

terracotta saksıda barış çiçeği

Antoryum: Bulunduğu ortamın havasını değiştiren antoryum çiçeği yapay görünümlü yapraklarıyla evlerimizi süsleyen ve annelerimizi mutlu eden çiçekler arasındadır. Diğer bir adıyla flamingo olarak bilinen bu çiçek ateş kırmızısı rengiyle ortamda dikkatleri üstüne çekmektedir. Antoryum çiçeği doğrudan güneşin altında kalmamalıdır. Aksi halde yaprakları kuruyabilir. Yarı gölgeli veya güneşin filtrelenmiş olan yerlerde konumlandırılması gelişimi için idealdir. Toprağı fazla suyu sevmemektedir. Toprağın hafif nemli olması yeterli olacaktır. Mümkünse içme suyu kullanmanız önerilmektedir. Yapraklarını yağmurlama yöntemi ile nemlendirerek daha canlı ve bakımlı görünmesini sağlayabilirsiniz. Çiçek açma dönemlerinde besin vermeniz çiçeklenmesi ve gelişimi için destekleyicidir.

antoryum çiçeği

Guzmanya Çiçeği: Bolluk ve bereketin sembolü olan guzmanya çiçeği ev ve ofis çiçeği olarak sıklıkla kullanılmaktadır. Anlamı renklerine göre değişkenlik gösteren bu çiçek aynı güller gibi aşkın da simgesi olarak bilinen bir çiçektir. Aydınlık ortamları ve havadar ortamları sevmektedir. Yaz aylarında çiçek açmaktadır. Ortalama 2 yılda bir toprak ve saksı değişimi gelişimi açısında oldukça önemlidir.

beyaz saksıda kırmızı antoryum

Çiçek Aranjmanları: Anneleri mutlu edecek sonuncu çiçeğimiz şüphesiz ki çiçek aranjmanlarıdır. Birbirinden güzel çiçek çeşitlerini bir araya getirip ve süslemeler yaparak güzel aranjmanlar elde edebiliriz. Ayrıca saksıları da kullanarak birbirinden güzel çiçek aranjmanları tercih edebilirsiniz. İncelemek için tasarım çiçekler linkine tıklamanız yeterli olacaktır. Şimdi annelerinizin mutluluğu için hemen çiçek sipariş vererek sevginizi gösterebilirsiniz.

pembe-çardak-güller-aranjmanı

Hazır Anneler Günü'de yaklaşıyorken sizin için hazırladığımız "Anneler Günü Çiçeği" koleksiyonumuza göz atabilirsiniz.