bitki ara sepet
Buradan Başlayın
Adresin tamamını girmek yerine sadece mahalle , ilçe veya il girin.
anasayfa

5 EVCİL HAYVAN DOSTU BİTKİ


Filtrele ve Sırala

Evcil Hayvan Dostu Bitkiler Hangileridir?

Eğer bu başlığa tıkladıysanız tahmin ediyoruz ki evde birlikte yaşadığınız küçük dostlara sahipsiniz ve onların sağlığını her şeyden çok önemsiyorsunuz. Biz de evcil dostlarınızla birlikte gönül rahatlığıyla besleyip büyütebileceğiniz 5 evcil hayvan dostu bitki konusunda sizleri kısaca bilgilendirmek için bu blog yazımızı hazırladık. İşte 5 evcil hayvan dostu bitki ve özellikleri.

1- Dua Çiçeği

Dua çiçeği kategorisine göz atmak için: Dua Çiçekleri 

Latincesi “Maranta Leuconeura” olan dua çiçeği adını geceleri adeta dua eden eller gibi kapanan bir şekle benzemesinden alır. Bir saksı bitkisi olan dua çiçeği eğer evde bir evcil hayvan besliyorsanız hiçbir sorun teşkil etmiyor. Birçok renge ve çeşide sahip bir bitkidir. Calathea Makoyana, Calathea Rosepicta, Calathea Lancifolia, Calathea Ornata vb. olmak üzere çeşitleri vardır. Türlerin bakımları genel olarak aynıdır. Çeşitli gübreler ve besinler ile ilgi ister. Bitkinin hangi ortamlarda yetiştirilmesi gerektiğine gelecek olursak, dua çiçeği aydınlık ama direkt güneş ışığı altında olmayan ortamlarda bulunmalıdır. Nemi seven bir bitkidir. Toprağının kurumasını istemez, çok ıslanırsa da çürüyebilir. Bu nedenle dengeli sulanmalıdır. Saksısı sık değiştirilmemelidir. Kökleri saksıyı kaplayınca değişim yeterlidir.

2-Para Ağacı

Para ağacı kategorisine göz atmak için: Para Ağacı

Latincesi ‘’Pachira Aquatica” olan para ağacı bitkisinin adı içinde bulunduğu eve getirdiğine inanılan pozitif enerjiden ve bolluk bereketten gelir. Eğer bir yakınınıza bir ev hediyesi niyetinde hediye çiçek göndermek istiyorsanız para çiçeği bu sebeple çok yaygın olarak kullanılan bir bitkidir. Çiçeğin özelliklerine gelecek olursak saksı bitkisidir. 4 yıla yakın bir süre sonunda beyaz ve pembe çiçekler açar. Yarı gölge ya da güneş almayan mekanlarda bulunmalıdır. Nemi sever. Yazın haftada bir kışın ise daha nadir sulanması gerekir. Evcil hayvan dostlarınıza zarar vermez.

3-Dağ Palmiyesi

Dağ palmiyesi satın almak için: Dağ Palmiyesi

“Chamaedorea Elegans” olarak da bilinen dağ palmiyesi hoş bir görünüme sahip evcil hayvan dostu bitkidir. Hava temizleyen bitkiler kategorisindedir ve öldürmesi çok zordur yani bakımı en kolay bitkiler kategorisine de girer diyebiliriz. Bakım kolaylığı ve hava temizleyici özelliği nedeniyle popüler bir bitki haline gelmiştir. Aydınlık ortamda bulunmalı ve sabah ışığını almalıdır. Orta derece nem ister. Çok sulamak zarar verir. Gençken yılda bir, daha sonra 2,3 senede bir saksı değişimi yeterli olacaktır.

4-Orkide

Orkideler kategorisine göz atmak için: Orkide

Latincesi Phalaenopsis Orchids olan orkide bitkisi dünya genelinde en yaygın çiçek türlerinden biridir. Narin ve dikkat çekicidir. Hediye çiçek göndermek isteyenlerin oldukça tercih ettiği bir türdür. Birçok rengi ve çeşidi vardır fakat piyasa genelde beyaz ve mor renkler ön plandadır. Çok yıllık bir bitkidir. Evcil hayvan dostudur. Doğrudan güneş ışığı görmesi gerekmez. Yazın normal kışın az sulanmalıdır ve gübrelenme kontrollü olarak yazın haftada bir kışın ayda bir olmalıdır. Kolay çoğaltılabilen bir bitkidir.

5-Aşk Merdiveni

Aşk merdiveni satın almak için: Aşk merdiveni

Latince ismi “Nephrolepis Exaltata” olan ve panjur çiçeği olarak da bilinen bu bitki dayanıklı ve hoş görünümlü olması nedeniyle popüler hale gelen bir bitkidir. Her ne kadar dayanıklı ve bakımı kolay bitkiler grubuna dahil olsa da bakımına dair bilmeniz gereken bazı noktalar vardır. Aşk merdiveni veya panjur çiçeği, bir saksı bitkisidir. Aydınlık ama doğrudan ışık almayan alanları sever. Kuru topraktan hoşlanmaz, toprağı hiç kuru bırakılmamalı, sıklıkla

sulanmalıdır. Gençken sık sık saksı değiştirilmelidir daha sonra seyreltilir. Nemi sever. Evcil hayvan dostlarımız adına bir zararı yoktur.

Evcil hayvanlarınızla beraber güvenle büyütebileceğiniz en popüler bazı bitkiler ve özellikleri kısaca bunlardı. Alternatif olarak yeşil şimşir, mum çiçeği ,dikensiz kaktüs , paşa kılıcı , hava çiçeği gibi bitkileri de evcil hayvan dostu bitkiler kategorimizden inceleyebilirsiniz. Umarım bu yazımız size faydalı olmuştur. Evcil dostlarınız ve güzel bitkileriniz ile mutlu günler dileriz.